Salut

El Departament de Santiat presenta la primera Unitat de Patologia Dual per a Malalts Alcohòlics de l'Estat

query_builder   17 desembre 2002 17:42

event_note Nota de premsa

El Departament de Santiat presenta la primera Unitat de Patologia Dual per a Malalts Alcohòlics de l'Estat

El director general de Drogodependències i Sida del Departament de Sanitat, Joan Colom, i el gerent de Planificació Sanitària i d’Atenció Psiquiàtrica i Salut Mental, Josep Ballester, acompanyats del director mèdic de l’Hospital Benito Menni, Complex Assistencial en Salut Mental, Lluís San, presentaran demà dimecres, dia 18, a les 10h., a la Sala d’Actes del Departament de Sanitat, la primera Unitat de Patologia Dual per a malalts alcohòlics de l’Estat que es posarà en marxa a finals d’any.

La Unitat de Patologia Dual està ubicada a l’Hospital Benito Menni, Complex Assistencial en Salut Mental de Sant Boi de Llobregat, i atendrà els ingressos hospitalaris de les persones amb trastorns mentals greus i/o per ús d’alcohol, i que per les seves característiques clíniques o per la presència de trastorns greus del comportament no pugin ser adequadament atesos en les xarxes assistencials de salut mental o alcoholisme i altres dependències.

L’hospital disposa de dues plantes, la planta d’hospitalització, de 750 m2, té una capacitat per 20 llits contractats pel CatSalut.

La Unitat de patologia Dual per a malalts alcohòlics és una unitat de curta estada que atendrà a aquests pacients fins que el seu estat clínic els permeti continuar el tractament en les xarxes especialitzades, amb les que s’establiran mecanismes de coordinació tant per establir el tractament terapèutic de cada pacient com per fer-ne el seguiment evolutiu.

La posada en marxa de la Unitat de Patologia Dual estava prevista en el marc dels acords de reordenació dels serveis d’atenció psiquiàtrica i salut mental, signats, l’any 1999, entre el CatSalut i l’entitat Benito Menni, Complex Assistencial en Salut Mental de Sant Boi de Llobregat. El cost d’aquesta acció, a càrrec del CatSalut, ha estat de 937.330,40€.