Salut

El Departament de Sanitat realitzarà dos assaigs clínics amb heroïna i morfina

query_builder   22 juliol 2003 18:20

event_note Nota de premsa

El Departament de Sanitat realitzarà dos assaigs clínics amb heroïna i morfina

La Agencia Española del Medicamento ha autoritzat el Departament de Sanitat i Seguretat Social l’inici de dos estudis per al tractament amb heroïna i morfina a aquells pacients que hagin fracassat en els Programes de Manteniment amb Metadona. L’inici dels dos assaigs clínics està previst per a la segona quinzena del proper mes de setembre.

Els estudis, coordinats per la direcció general de Drogodependències i Sida, i que es portaran a terme a les Unitats de Drogodependències de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Mútua de Terrassa, permetran valorar l’eficàcia de la utilització de l’heroïna i la morfina oral en aquells pacients dependents d’heroïna que hagin fracassat en el Programa de Manteniment amb Metadona oral. (PMM).

El primer assaig clínic abastarà un total de 45 pacients, 15 dels quals seran tractats amb diacetilmorfina (heroïna) oral, 15 més amb morfina oral i els altres 15 amb metadona oral per tal de determinar les dosis necessàries d’aquestes substàncies per a l’estabilització del pacient.

L’estudi es portarà a terme durant 10 dies, en règim d’ingrés, amb l’administració de dos dosis diàries en pacients que hagin fracassat en un PMM. Una vegada acabat l’estudi les persones que hagin participat podran optar a seguir un tractament de desintoxicació o entrar en un Programa de Manteniment amb Metadona.

En el segon assaig clínic hi prendran part 90 persones, en règim ambulatori, a les quals s’administrarà igualment heroïna oral, morfina oral i metadona oral, en dues dosis diàries, durant un període no superior a tres mesos per a cada pacient.

Aquest estudi permetrà avaluar l’eficàcia d’aquestes substàncies en el tractament de manteniment de pacients dependents d’heroïna que hagin fracassat en dos PMM.

Un cop finalitzat l’estudi els pacients que hi hagin pres part podran optar a seguir un tractament de desintoxicació o entrar en un Programa de Manteniment amb Metadona.