Salut

El Departament de Sanitat i l'Ajuntament de Badalona investiguen cinc casos de legionellosi

query_builder   13 març 2003 14:38

event_note Nota de premsa

El Departament de Sanitat i l'Ajuntament de Badalona investiguen cinc casos de legionellosi

L’Ajuntament de Badalona i el Departament de Sanitat i Seguretat Social informen que han tingut coneixement del diagnòstic de cinc casos de legionel•losi en persones residents a Badalona (Barcelonès). Dues de les persones afectades ja han estat donades d’alta i tres continuen hospitalitzades.

El primer cas és una dona, de 69 anys, que va iniciar símptomes el dia 23 de febrer i va ser hospitalitzada el dia 3 de març a l’Hospital Municipal de Badalona. Evoluciona favorablement.

El segon cas és un home de 81 anys, que va iniciar símptomes el dia 24 de febrer i va ser ingressat a l’Hospital Municipal de Badalona el dia 5 de març. Evoluciona favorablement.

El tercer cas, un home de 57 anys, va iniciar símptomes el dia 1 de març, va ser hospitalitzat a l’Hospital Germans Trias i Pujol el dia 3 de març i va ser donat d’alta el dia 10 de març.

El quart cas és un home de 67 anys, que va iniciar símptomes el dia 28 de febrer, va ingressar a l’Hospital Germans Trias i Pujol el dia 2 de març i va ser donat d’alta el dia 8 del mateix mes.

El cinquè cas, un home de 58 anys, va iniciar símptomes el passat dia 5 de març, va ingressar el dia 9 del mateix mes i continua hospitalitzat – a planta - a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

El Departament de Sanitat i l’Ajuntament de Badalona, de manera coordinada, han iniciat la investigació epidemiològica i ambiental per tal poder determinar la possible font d’infecció i si es tracta de casos relacionats amb un mateix focus.

L’Ajuntament de Badalona manté actiu un cens de torres de refrigeració des del mes de gener de 2001 i, en aquests moments hi té censades 24 instal•lacions.