Salut

Descentralització del control del tractament anticoagulant a la comarca del Ripollès

Les persones afectades podran dur a terme el control al seu centre d'atenció primària

query_builder   26 novembre 2002 13:29

event_note Nota de premsa

Descentralització del control del tractament anticoagulant a la comarca del Ripollès

Les persones afectades podran dur a terme el control al seu centre d'atenció primària

El Departament de Sanitat i Seguretat Social comunica que a partir de l’1 de desembre de 2002 les persones que estan duent a terme el tractament anticoagulant (també conegut com a Sintrom) de la comarca del Ripollès podran fer els controls periòdics en el seu centre d’atenció primària.

Aquesta actuació, que es fruit de la coordinació del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Comarcal del Ripollès, el Laboratori de l’ICS de l’Hospital, les ABS de Ripoll-Sant Joan de les Abadesses, Camprodon i Ribes de Freser-Campdevànol i que s’implantarà progressivament durant el mes de desembre a les diferents ABS del Ripollès, evitarà desplaçaments de més de 180 persones de la comarca a l’Hospital, habitualment gent gran afectats de malalties cardiovasculars amb problemes de desplaçament, i n’afavorirà un seguiment de més qualitat. La descentralització s’ha dut a terme com a prova pilot durant el darrer any a l’ABS de Camprodon amb resultats molt satisfactoris.

Als mòduls d’extracció dels CAP de la comarca s’han establert diversos dies per programar els controls i extreure la sang als pacients, la qual serà transportada al Laboratori de l’ICS de l’Hospital Comarcal del Ripollès, on es processarà la mostra. El Laboratori comunicarà els resultats al Servei de Medicina Interna de l’Hospital de Campdevànol per tal que aquest elabori l’informe calendari de la nova pauta de teràpia anticoagulant i la data del nou control. Un cop tramesa als CAP, aquesta nova pauta serà comunicada pels equips d’atenció primària als pacients.