Salut

Brot de salmonel·losi al Maresme

query_builder   1 juny 2004 18:36

event_note Nota de premsa

Brot de salmonel·losi al Maresme

El Departament de Salut ha tingut coneixement de l’existència d’un brot de salmonel•losi en un grup de persones pertanyents a una “Hermandad rociera” de la comarca del Maresme i que tenen en comú haver menjat els mateixos aliments al llarg de diferents dies.

El nombre d’afectats va ser de 60 persones, 25 de les quals van haver de ser hospitalitzades amb un quadre de gastroenteritis amb diarrees, vòmits, febre i dolor abdominal. Actualment, 6 persones continuen ingressades a l’Hospital de Calella, 1 a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i una altra a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, la seva evolució és favorable. Els pacients van iniciar símptomes diumenge, dia 30 de maig.

El Departament de Salut ha iniciat estudis epidemiològics per tal d’esbrinar la possible o possibles fonts d’infecció. El cultiu d’alguns dels afectats ha donat positiu a salmonel•la. L’aliment sospitós és la truita amb patates. Fins el moment, les dades són de caràcter provisional atès que la investigació encara es troba en fase preliminar.