Oficina del President

Pasqual Maragall: Els microcrèdits trenquen les barreres entre les cultures dominant i dominada

El president català ha intervingut aquest migdia en la sessió inaugural del Diàleg del Fòrum Pobresa, microcrèdits i desenvolupament

query_builder   15 juliol 2004 16:52

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall: Els microcrèdits trenquen les barreres entre les cultures dominant i dominada

El president català ha intervingut aquest migdia en la sessió inaugural del Diàleg del Fòrum Pobresa, microcrèdits i desenvolupament

El president català ha intervingut aquest migdia en la sessió inaugural del Diàleg del Fòrum “Pobresa, microcrèdits i desenvolupament”

Pasqual Maragall: “Els microcrèdits trenquen les barreres entre les cultures dominant i dominada”

“La iniciativa dels microcrèdits és un pont entre dos móns que no s’han reconegut i que difícilment es reconeixen, com són el món del diner i el món de la necessitat. Sovint se n’ha parlat més amb bona voluntat que amb eficàcia, per això estic impressionat de com, fins a quin punt, aquest projecte pot trencar les barreres entre la cultura dominant i la cultura dominada” ha dit aquest migdia el president Pasqual Maragall en l’acte inaugural del Diàleg del Fòrum “Pobresa, microcrèdits i desenvolupament”.

Per Maragall “un dels camins més precís i apassionant que hem pogut observar durant aquests anys és el fet que la Confederació Española de Cajas de Ahorros impulsi microcrèdits i que el Banc Mundial de la Dona hagi pogut tancar molts acords”. “Ara estem més enllà del desig i ens acostem a la realitat”, ha afegit.

El president català s’ha referit també als conceptes de microeconomia i macroeconomia que ha explicat són dos móns diferents. Així ha destacat que el fet que la riquesa d’un país creixi no vol dir que estigui a l’abast de tothom. “Desconfiem- ha subratllat- de la macroeconomia com a indicador de la felicitat”.

Finalment, Pasqual Maragall també ha parlat de la relació entre sostenibilitat i pobresa. “Aquests dos conceptes els situem en dos camps diferents, separats- ha explicat- però cada vegada som més conscients que reduir la misèria augmenta la sostenibilitat”. “La misèria- ha afegit- és la que empeny, la que obliga a consumir el capital en lloc de la renda, la naturalesa en lloc dels seus fruïts”.

El Diàleg del Fòrum “Pobresa, microcrèdits i desenvolupament” ha estat inaugurat aquest migdia per la reina Sofia. A més del president Maragall, hi ha intervingut Leire Pajin, secretària d’Estat de Cooperació Internacional; Joan Clos, alcalde de Barcelona i president del Fòrum; Josep Montilla, ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, i la gran duquessa María Teresa de Luxemburg.