Oficina del President

Pasqual Maragall: "les condicions d'estabilitat i tranquil.litat per a les inversions internacionals i locals estan garantides"

query_builder   12 febrer 2004 09:15

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall: "les condicions d'estabilitat i tranquil.litat per a les inversions internacionals i locals estan garantides"

12-2-2004

Ha dit, aquest migdia, en el decurs de la inauguració de la nova seu corporativa d’Honda, al Prat de Llobregat

Pasqual Maragall: “les condicions d’estabilitat i tranquil•litat per a les inversions internacionals i locals estan garantides” 

“Vull assegurar a tothom, no només a Honda i a la inversió estrangera, que l’economia catalana, en aquest moment, està millorant i que ens estem acostant a un creixement anual del 3 per cent. El Govern català té una autèntica obsessió per mantenir i incrementar aquest creixement i m’atreveixo a preveure que l’any que ve creixerem més, que les condicions d’estabilitat i tranquil•litat per a les inversions internacionals i locals que es faran estan garantides”.

Aquestes afirmacions les ha fet el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en el decurs de la intervenció que ha fet, aquest migdia, durant la inauguració de la nova seu corporativa d’Honda, al Prat de Llobregat.

“Aquest és un Govern que està aquí per governar, no per fer discursos, no per fer les coses més fàcils, sinó justament les més complicades –ha continuat- per fer allò que aquest país necessita per anar endavant. El compromís del Govern de la Generalitat- ha afegit- és de mantenir el clima d’estabilitat que dóna confiança a les inversions i d’afrontar  els tres o quatre reptes que són més importants. Entre els quals, ha citat el de les infraestructures en transports i telecomunicacions, que ha qualificat “d’absolutament crucial”, o el foment del capital risc, impulsant un pla d’internacionalització de les empreses catalanes. “El Govern arriscarà -ha conclòs- perquè sabem, com saben les empreses, que si no s’arrisca, no hi ha benefici”.

En un altre  moment de la seva intervenció el president ha dit que “el Govern català creu absolutament en la internacionalització de l’economia catalana”  i ha explicat que aquesta s’ha de fer en dues direccions al mateix temps: “les empreses  catalanes han de sortir i les empreses exteriors han de venir”. En aquesta mateixa línia, ha explicat que “es tracta de fer el possible perquè a Catalunya hi hagi la seu i els trams de valor afegit  d’innovació i recerca i desenvolupament més interessants per a nosaltres, sense que això impedeixi que hi hagin altres trams o fases de la producció que es puguin externalitzar o internacionalitzar “. Segons el president, “ha de ser el clima industrial, l’atmosfera industrial el que les convenci perquè -ha afegit- ja no les convencerem en base a quatre subvencions”.

A l’acte d’inauguració també hi ha assistit el conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé; l’alcalde del Prat de Llobregat; Lluís Tejedor; la delegada del Govern català a Barcelona, Carme Samiguel; el vicepresident executiu d’Honda Automóviles España (HAESA), Kojiro Oikawa, i el director general d’aquesta empresa, Marc Serruya.