Oficina del President

Pasqual Maragall: "El Palau de la Generalitat rep les despulles del doctor Oró amb l'orgull de saber que aquesta persona va honrar Catalunya i la Ciència"

query_builder   3 setembre 2004 19:47

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall: "El Palau de la Generalitat rep les despulles del doctor Oró amb l'orgull de saber que aquesta persona va honrar Catalunya i la Ciència"

3-9-3004

Pasqual Maragall: “El Palau de la Generalitat rep les despulles del doctor Oró amb l’orgull de saber que aquesta persona va honrar Catalunya i la Ciència”

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha fet aquesta tarda una declaració institucional, amb motiu de la mort del científic català Joan Oró i la instal•lació al Palau de la Generalitat de la capella ardent. Segons ha dit el president català “és amb emoció i respecte, i d’alguna forma amb orgull, que rebem les restes del doctor Joan Oró en aquesta casa, que és la de tots els catalans, i especialment d’aquelles que honren el país com ell va fer”.

El  president Maragall ha recordat que al mes de juliol aquest científic català va rebre la medalla d’or de la Generalitat. “Si alguna persona tenia mèrits reconeguts i evidents per rebre aquesta medalla era el doctor Oró”. “Si alguna persona- ha afegit- pot representar la ciència catalana amb mereixements és segurament, al costat de Ramon Margalef, que també ens ha deixat recentment, Joan Oró”.

En la seva declaració, el president de la Generalitat ha destacat també que el doctor Joan Oró era una personalitat científica mundial de gran relleu, que “s’ha guanyat el crèdit al món sencer per les seves investigacions en el terreny de l’espai”. “Era un home- ha afegit- que podia parlar amb absoluta autoritat sobre temes que a la majoria dels ciutadans els estava vedat”.

 El president Maragall ha rebut les despulles del científic a l’entrada del Palau de la Generalitat, i després ha visitat la capella ardent, acompanyant la família del doctor Oró. També hi era present el conseller en cap, Josep Bargalló.