Oficina del President

Pasqual Maragall ha afirmat que la Casa Àsia és una iniciativa de capital de risc polític i econòmic

query_builder   7 juliol 2004 09:53

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall ha afirmat que la Casa Àsia és una iniciativa de capital de risc polític i econòmic

7-7-2004

Aquest migdia, en la reunió de l’alt Patronat de la Casa Àsia

Pasqual Maragall ha afirmat que la Casa Àsia és una iniciativa de capital risc polític i econòmic

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha afirmat aquest migdia que “Casa Àsia és una iniciativa de capital risc polític i econòmic al mateix temps” que té un bon futur. “Totes les iniciatives importants –ha afegit- tenen risc, perquè sinó fos així tampoc tindria la compensació d’un benefici, i l’èxit que han tingut fins ara es deu també a la col•laboració dels ambaixadors del països acreditats a Espanya”.

Pel president, la Casa Àsia és una iniciativa que respon al fet que els governs, les empreses i les universitats han de fer conjuntament, perquè fent-t’ho individualment segurament no s’arriba a tenir el mateix grau d’eficàcia.  Amb tot, ha afegit que en aquest triangle els codis de mútua exigència són difícils d’establir entre les tres línies d’acció, però que les tres són absolutament indispensables per a fer res al món d’avui.

En un altre moment de la seva intervenció, i en relació a la contribució que suposa el fet que la Casa Àsia s’hagi establert a Barcelona, el president ha recordat que aquesta ciutat s’està convertint, amb Porto Alegre, Davos i Kyoto, en la quarta de les ciutats del món en la que existeixen foros que es van establint i que poc a poc es van especialitzant en un tipus de problemàtica i un tipus de contacte mundial.

A l’acte, a més del president català, que és també el president del consell rector de la Casa Àsia, hi ha assistit l’alcalde de Barcelona i vicepresident primer del consell rector, Joan Clos;  el vicepresident segon i ministre espanyol d’Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, i el director general de Casa Àsia, Ion de la Riva.

A més dels màxims responsables del consell rector també hi ha estat presents a la reunió, com a membres de l’alt patronat, el conseller en cap, Josep Bargalló; el conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà; la secretària general de Relacions Internacionals, Margarita Obiols; el conseller delegat del Fòrum, Jaume Pagès; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el president del CIDOB, Narcís Serra, i el secretari general de l’alt patronat, Miquel Nadal, entre d’altres personalitats.

Després de la sessió de treball en la qual s’han analitzat les activitats i prioritats de la Casa Àsia faixí com els principals projectes pel pròxim any, també s’ha signat un conveni entre Casa Àsia, el Real Instituto Elcano i la Fundació CIDOB per a la publicació de l’anuari Àsia-Pacífic.

En acabar la reunió, els assistents i els ambaixadors dels països asiàtics i del pacífic acreditats a l’Estat espanyol han assistit a un dinar ofert pel president Maragall.