President

Maragall: "Farem una regió europea molt potent, amb connexions robustes i un aparell industrial diversificat"

query_builder   6 febrer 2004 12:58

event_note Nota de premsa

Maragall: "Farem una regió europea molt potent, amb connexions robustes i un aparell industrial diversificat"

6-2-2004

El president ha fet aquestes declaracions després de l’entrevista que ha mantingut amb l’alcalde de Perpinyà, Jean Paul Alduy

Maragall: “Farem una regió europea molt potent, amb connexions robustes i un aparell industrial diversificat”

“Farem una regió europea molt potent, amb 16 o 17 milions d’habitants, amb unes connexions internes molt robustes, un sistema universitari complet, un aparell industrial absolutament diversificat, que va des de l’aeronàutica fins a la tecnologia més fina i amb una ciutat relativament central, seu de l’Euroregió, que és Perpinyà, la catalana”. Aquestes declaracions les ha fet aquesta tarda el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, després de l’entrevista que ha mantingut amb l’alcalde de Perpinyà, Jean Paul Alduy.

Durant la trobada, que s’ha fet al Palau de la Generalitat i que ha durat una hora, els dos dirigents han parlat del projecte de l’Euroregió i han coincidit amb la necessitat de tirar-la endavant. També han analitzat l’estat del projecte del TGV i de la connexió amb Catalunya i França i la línia d’alta tensió elèctrica transfronterera.

El president ha apostat de nou per la nova Euroregió i ha recordat que amb la creació d’Europa i la desaparició de les fronteres “es poden crear regions voluntàries, productes d’una cultura, d’una història d’una llengua, però també amb una voluntat d’anar més enllà de l’afirmació de la identitat; i perquè sigui existent ha de tenir unes connexions”.

El president Maragall ha explicat que un cop s’hagi fet la connexió del TGV, que es preveu per l’any 2009, es podrà anar de Barcelona a Perpinyà en 50 minuts, fet que permetrà que aquesta ciutat sigui la segona ciutat francesa més ben connectada amb el transport aeri, gràcies a la seva proximitat amb l’aeroport de Barcelona.

En aquest punt, l’alcalde Alduy ha explicat que s’ha creat un comitè per gestionar el mecanisme de finançament del TGV que ha d’arribar fins a Perpinyà i s’ha previst que la inversió surti dels dividends de la societat d’autopistes. El dirigent francès també ha coincidit amb el president Maragall en donar importància a la línia d’alta tensió que ha de connectar Catalunya i França.

L’entrevista del president de la Generalitat amb l’alcalde de Perpinyà s’emmarca dins del seguit de contactes que Pasqual Maragall manté per impulsar l’Euroregió. En aquesta línia, dilluns passat el president català ja va mantenir una reunió amb el president del Midi-Pyrénées, Martin Malvy, en la qual van acordat iniciar els treballs necessaris per tenir un document elaborat el mes de setembre vinent.

D’altra banda, l’alcalde de Perpinyà ha recordat que Pasqual Maragall va ser el primer dirigent català que fa deu anys el va anar a visitar oficialment, pocs mesos després de prendre possessió del càrrec. Per això li ha regalat un àlbum amb les fotografies d’aquella visita.

Nota: S’enviarà fotografia

`