Oficina del President

El president Maragall mostra la seva satisfacció pel suport que Joan Rosell dóna al Govern de la Generalitat

query_builder   9 febrer 2004 13:10

event_note Nota de premsa

El president Maragall mostra la seva satisfacció pel suport que Joan Rosell dóna al Govern de la Generalitat

9-2-2004

El president Maragall mostra la seva satisfacció pel suport que Joan Rosell dóna al Govern de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha mostrat avui la seva satisfacció pel suport que el president de Foment del Treball, Joan Rosell ha donat al Govern actual. Rosell ha fet aquestes declaracions en una entrevista al diari ABC de diumenge. En les seves declaracions assegura: “Tenim molt clar que aquest és el nostre Govern i que li donarem suport”.

En la mateixa línia, el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, ha afirmat que des del Govern “celebrem les afirmacions del president de Foment, amb el qual hem constatat moltes coincidències a l’hora de valorar la situació i d’assenyalar les bones perspectives, i el sentit que Catalunya gaudeix d’una bona salut econòmica”.

Castells també considera que “el Govern garanteix estabilitat i normalitat institucional, i la creació del clima de confiança que necessiten els empresaris per dur a terme la seva activitat”.

Rosell coincideix amb el president Maragall en aspectes com la formació, la recerca i la necessitat de millora de les infrastructures a Catalunya com a eines per aconseguir que les empreses siguin més competitives.

Així, el president de Foment considera que la deslocalització industrial no és “producte del govern que hi ha ara”  i recorda que la crisi “industrial referent a la implantació de fàbriques manufactureres no és de Catalunya, és de tota Europa”.

Tal com ja ha anunciat el president de la Generalitat amb les distintes trobades amb sectors empresarials, l’aposta de les empreses catalanes ha de ser la seva internacionalització i l’augment d’inversions en Recerca i Desenvolupament (R+D), una afirmació a la qual també s’hi afegeix Rosell, que, en la mateixa entrevista, assegura que “Catalunya està geogràficament en un punt per on passen els productes d’exportació espanyols (…) i, per tant, hem de tenir unes infrastructures per a l’enviament d’aquest productes”.

En aquest sentit, el conseller Castells ha explicat que des del Govern “ens proposem impulsar un gran acord estratègic per la internacionalització i la competitivitat de la nostra economia”, ja que “Catalunya disposa d’una situació positiva per afrontar els reptes de la internacionalització de l’economia”.

El conseller també ha explicat que “Govern, empresaris i sindicats coincideixen amb la necessitat d’impulsar polítiques que permetin millorar la productivitat de la nostra economia amb produccions d’alt contingut tecnològic i d’elevat valor afegit”.