Direcció General de Comunicació

Viatge oficial del conseller en cap al Marroc per inaugurar la nova oficina del Govern a Casablanca

Artur Mas i Antoni Fernàndez Teixidó viatgen amb representants de Foment, Pimec-Sefes, CCOO, UGT, UP i CECOT

query_builder   23 març 2003 13:10

event_note Nota de premsa

Viatge oficial del conseller en cap al Marroc per inaugurar la nova oficina del Govern a Casablanca

Artur Mas i Antoni Fernàndez Teixidó viatgen amb representants de Foment, Pimec-Sefes, CCOO, UGT, UP i CECOT

El conseller en cap, Artur Mas, serà dilluns i dimarts vinent (24 i 25 de març) de viatge oficial al Marroc. L’acompanyarà el conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó. El viatge té per objectiu consolidar les estructures de coordinació i els lligams entre aquest país i Catalunya a través de la nova oficina que la Generalitat obrirà a Casablanca, la capital econòmica del Marroc. La delegació del Govern de la Generalitat viatjarà acompanyada de representants dels principals agents econòmics i socials de Catalunya (Foment del Treball, Pimec-Sefes, CCOO, UGT, Unió de Pagesos i CECOT).

La nova oficina, dirigida per Àngel Colom, serà l’encarregada d’impulsar el Pla Catalunya – Marroc, una iniciativa del Govern per canalitzar i intensificar les relacions econòmiques i polítiques amb aquest país. En l’acte d’inauguració de l’Oficina de la Generalitat és previst que hi assisteixi algun membre del govern del Marroc i el walli de Casablanca (nomenat pel rei Mohamed VI), Driss Benhima. L’acte d’inauguració finalitzarà amb un dinar ofert pel conseller en cap on hi ha prevista l’assistència d’entre 150 i 200 persones del món econòmic i social del Marroc.

La delegació institucional de la Generalitat en aquest viatge es completa amb el secretari de Relacions Exteriors, Joaquim Llimona, el director del Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (COPCA), Jordi Serret i el director de l’Institut Ramon Llull, Joan Ma. Pujals.

A més d’encarregar-se de la representació institucional de Catalunya al Marroc, l’Oficina de la Generalitat inclourà una oficina de la Xarxa d’Informació i Selecció Laboral en Origen (XILA). Aquesta iniciativa del Govern té per objectiu canalitzar millor la immigració que vol arribar a Catalunya, donar resposta als sectors empresarials que necessiten professionals de l’estranger i informar i orientar als immigrants sobre la situació del nostre país. Aquesta oficina s’afegirà als serveis oferts per la representació del COPCA ja establerta a la ciutat marroquina des de 1989. La presència de la Generalitat a Casablanca respon a la voluntat del Govern d’integrar al màxim les necessitats de l’oferta i la demanda de treball.

Cooperació al desenvolupament i aprenentatge del català

El viatge dels consellers Mas i Fernàndez Teixidó també servirà per impulsar el projecte de creació de l’Escola de Negocis Euro-Med al Marroc. ESADE participa, conjuntament amb 2 escoles de negocis europees més, en la creació d’aquesta escola orientada a la formació de joves emprenedors a través de l’organització de màsters i cursos MBA. El suport del Govern català a la creació d’aquesta escola respon a les directrius marcades pel Pla de Cooperació de Catalunya. Aquest programa preveu la col•laboració de la Generalitat en projectes de cooperació de les ONGD, però també en iniciatives d’altres agents socials com els sindicats, les empreses i les universitats. L’Oficina de la Generalitat al Marroc també s’encarregarà de coordinar tots els programes de cooperació al desenvolupament entre Catalunya i el Marroc.

D’altra banda, l’Institut Ramon Llull, creat per la Generalitat i el Govern Balear, signarà dimarts un conveni amb la Universitat Hassan II la creació d’un Lectorat de llengua i literatura catalanes a partir del curs 2003-2004. D’aquesta manera es contribuirà a la difusió de la cultura catalana i es fomentarà l’intercanvi amb la cultura marroquina. Barcelona, 23 de març de 2003