Direcció General de Comunicació

Nomenaments en els acords de govern 10 de febrer de 2004

query_builder   10 febrer 2004 17:06

event_note Nota de premsa

Nomenaments en els acords de govern 10 de febrer de 2004

• DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA

RAIMON CARRASCO i NUALART, secretari general adjunt de la Presidència

Nascut a Barcelona l’any 1956.

És llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Dret de

Catalunya. Ha realitzat estudis sobre Administració Pública a ESADE. Ha estat professor de Dret Administratiu a la Universitat Pompeu Fabra.

Forma part del cos d’advocats de la Generalitat i fins ara era advocat en cap de l’Assessoria jurídica del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

• DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES

JOAN TORRES I CAROL, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Nascut a l’Hospitalet de Llobregat el 1943.

Enginyer Industrial, diplomat en Enginyeria Ambiental i expert en temes de mobilitat i seguretat amb una dilatada experiència en el sector públic local. Des de 1983 és responsable de mobilitat i seguretat de l’Ajuntament de Barcelona.  També és coordinador de la Fundació del Reial Automòbil Club de Catalunya,  conseller delegat de TECMO, consultoria dedicada a temes d’enginyeria del trànsit i la seguretat, i assessor de diferents enginyeries, ajuntaments i del Govern d’Andorra.

Ha estat president de Ferrocarrils Metropolitans S.A., de Transports de Barcelona S.A. i de la Societat Municipal d’Aparcaments i Serveis. També va ser membre de l’Organització dels JJOO 1992 en els temes de mobilitat i seguretat i membre de diferents Consells d’Administració d’Empreses Públiques.

• DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA

JOAN XIRAU I SERRA, director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada

Nascut a Barcelona el 1956.

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, diplomat en Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE i diplomat en Comunitats Europees pel Ministeri d’Assumptes Exteriors.

És funcionari de carrera al cos superior de l’Administració de la Generalitat. Ha estat subdirector general d’Afers Judicials del Departament de Justícia, cap del Gabinet del Conseller del Departament de Medi Ambient, subdirector general de Gestió de Personal de la Direcció General de la Funció Pública i subdirector de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

• DEPARTAMENT D’ECONOMIA I FINANCES

ARSENI GIBERT I BOSCH, director general de Defensa de la Competència

Nascut a Girona el 1942.

Ha estat senador, membre de l’Entesa Catalana de Progrés durant el període 2000-2004 i portaveu de Ciència, Tecnologia i Societat de la Informació i de Relacions amb el Tribunal de Comptes.

Des de l’any 1988 i fins al 1993 va ser diputat al Parlament de Catalunya i portaveu del Grup Socialista en la comissió d’Indústria, Comerç i Turisme. Després, va deixar el seu escó a la Cambra catalana per ser membre del Grup Parlamentari Socialista i portaveu d’Economia al Senat.

També compta amb una àmplia trajectòria en l’Administració local com a regidor i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar entre 1983 i 2003. Autor d’articles i ponències relatives a la introducció de la competència en diversos sectors econòmics.

• DEPARTAMENT DE CULTURA

DOLORS LAMARCA MORELL, directora de la Biblioteca de Catalunya

Nascuda a Granollers el 1943.

Llicenciada en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona, diplomada en Biblioteconomia i Documentació. Des de 1984 és directora de la Biblioteca de la Universitat de Barcelona i des de 1993 ocupa la secretaria de REBIUN (Red de Bibliotecas Universitarias Españolas). Entre 1980 i 1983 va ser cap del Servei de Biblioteques i del Patrimoni Bibliogràfic de la Generalitat. Ha realitzat diversos treballs i conferències sobre biblioteconomia.

• DEPARTAMENT DE SANITAT I SEGURETAT SOCIAL

MARTA SEGURA BONET, directora general de Serveis

Nascuda el 1966 a Manacor (Illes Balears).

És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Anàlisi Econòmica i doctorada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra. Des de gener de 2004 és cap d’estudis de l’Escola Superior de Comerç Internacional (UPF) d’on havia estat coordinadora de curs i professora des de l’any 1996. Ha estat també professora de la mateixa Universitat Pompeu Fabra i ajudant de l’Escola Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona.

RAFAEL MANZANERA i LÓPEZ, director general de Recursos Sanitaris

Nascut a Barcelona el 1953.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. És especialista en Medicina Familiar i Comunitària i en Medicina Preventiva i Salut Pública. Màster en Direcció d’Empreses. Diplomat en Epidemiologia, Sanitat, Estadística i en Gestió Hospitalària. Ha estat director assistencial de l’Institut Municipal d’Assistència Sanitària, adjunt a Gerència del Consorci Sanitari de Barcelona, responsable de gestió dels serveis de salut pública municipals de Barcelona i responsable dels serveis sanitaris públics de Navarra.

Ha estat professor de pregrau en Medicina i Infermeria i de postgrau en Gestió Sanitària. Va ser president de la “Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitaria”. Actualment és vicepresident de l’Assemblea Local de la Creu Roja de Barcelona. Ha publicat nombrosos treballs sobre salut pública i organització i resultats en atenció primària, hospitals i sistemes sanitaris.