Direcció General de Comunicació

La Junta Electoral Central legitima l'actuació del Govern en la distribució de la revista "Catalunya Novetats"

L'òrgan afirma que la distribució es va fer dins el termini fixat per la llei, en contra del que denunciava el PSC-CPC

query_builder   17 octubre 2003 14:57

event_note Nota de premsa

La Junta Electoral Central legitima l'actuació del Govern en la distribució de la revista "Catalunya Novetats"

L'òrgan afirma que la distribució es va fer dins el termini fixat per la llei, en contra del que denunciava el PSC-CPC

La Junta Electoral Central de Catalunya legitima la distribució, dins els terminis previstos per la llei, que va fer la Generalitat de l’últim número de la revista Catalunya Novetats. El PSC-CPC havia presentat una queixa davant d’aquest organisme per suposada publicitat institucional durant el període electoral, però la resolució de la Junta Electoral feta pública avui afirma que la distribució es va fer dins el termini fixat per la llei.

En la resolució, la Junta Electoral Central afirma que “s’ha acreditat que la Generalitat de Catalunya va ordenar la distribució del fulletó encartat a la revista amb anterioritat a la convocatòria electoral”. Al mateix temps, la Junta Electoral rebutja les altres peticions del PSC-CPC, com la demanda de sanció a la Generalitat.

Una vegada més, la Generalitat expressa la seva satisfacció per la decisió de la Junta Electoral Central, que avala que la distribució de la publicació es va fer dins els terminis previstos per la llei, tal com ha quedat demostrat per la decisió de la Junta.

Pel secretari de Comunicació de la Generalitat, Marc Puig, la decisió de la Junta demostra “la utilització perversa que fa el PSC dels mitjans que tenim els ciutadans per protegir-nos, com les juntes electorals, a base d’inundar-los de denúncies i intentar transmetre determinades sensacions a la població, ja que, com ells mateixos reconeixen en la seva última demanda les resolucions de les Juntes Provincials “han creado en la Comunidad Autónoma una gran confusión”.

El PSC-CPC havia denunciat que la distribució de la revista s’estava fent en període electoral, fet prohibit per la normativa. No obstant, la Junta Electoral ha fet cas de la documentació aportada pel Govern, on queda perfectament demostrat que la distribució de la revista es va dur a terme abans de la publicació del Decret de convocatòria d’eleccions (23 de setembre).