Direcció General de Comunicació

Homenatge a la Lleva del Biberó a l'escenari de la Batalla de l'Ebre

El conseller en cap ha inaugurat les obres de condicionament del Monument a la Pau a la Serra de Pàndols

query_builder   25 juliol 2003 13:57

event_note Nota de premsa

Homenatge a la Lleva del Biberó a l'escenari de la Batalla de l'Ebre

El conseller en cap ha inaugurat les obres de condicionament del Monument a la Pau a la Serra de Pàndols

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat avui les obres de condicionament del Monument a la Pau, ubicat a la cota 705 de la Serra de Pàndols (Terra Alta) i dedicat a la pau i la reconciliació. El monument es va inaugurar el 25 de juliol de l’any 1989, en un dels escenaris més sagnants de la Guerra Civil.

Les obres de condicionament del monument s’han completat amb la col•locació d’una placa dedicada a la Lleva del Biberó, els joves que amb només 17 anys van ser cridats a files l’any 1938 i van lluitar al Front de l’Ebre i al del Segre. La majoria d’ells, o les seves vídues, han sol•licitat la indemnització pels expresos polítics, ja que molts van patir privacions de llibertat per motius polítics. A l’acte d’aquest matí, de marcat caràcter emotiu, han assistit uns 150 membres d’aquesta Lleva. Durant el seu parlament, Artur Mas ha dit que aquestes persones “són un clar exemple de convivència i de pau, enfront de l’actualitat bèl•lica dels últims mesos”. El conseller en cap també els ha encoratjat a mantenir viva la memòria perquè no es tornin a produir fets com aquells.

Amb l’acte d’avui, en el qual s’han inaugurat les obres de condicionament i s’ha oficiat una Missa Solemne, es vol retre homenatge als membres de la Lleva del Biberó, coincidint amb el 65 aniversari de l’inici de la Batalla de l’Ebre.

L’acte també ha comptat amb l’assistència del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Sancho; l’alcalde de Pinell de Brai, Pere Martí; el diputat provincial Joan Josep Malràs; el president de la Comissió de supervivents del biberó de Reus i el Baix Camp, Josep Florit, i el president de l’Agrupació General de Catalunya de supervivents del biberó, Josep Quintana.

Inauguració del nou Centre Cultural de Pinell de Brai

Abans d’aquest homenatge, el conseller en cap ha inaugurat el nou Centre Cultural Polivalent de Pinell de Brai (Terra Alta), destinat a fomentar la cultura local i comarcal. Mas ha presidit la inauguració acompanyat de l’alcalde de Pinell de Brai, Pere Martí, i del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.