Direcció General de Comunicació

Francesc Sancho: La Generalitat no aprovarà cap pla integral que no contempli garanties per l'Ebre i el Delta"

query_builder   29 gener 2003 18:47

event_note Nota de premsa

Francesc Sancho: La Generalitat no aprovarà cap pla integral que no contempli garanties per l'Ebre i el Delta"

El delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Sancho, ha afirmat avui que la Generalitat no aprovarà cap pla integral que no adopti la metodologia que doni més garanties pel Delta i el riu Ebre. Sancho, que també és president del Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l’Ebre per designació de l’executiu català, ha afirmat que el Govern no aprovarà el Pla Integral de Protecció del Delta de l’Ebre si no contempla un cabal de manteniment del riu Ebre d’entre 135 i 155 metres cúbics per segon durant tot l’any i desembassaments puntuals d’entre 500 i 1.000 metres cúbics per segon que aportin sediments per al Delta.

Francesc Sancho ha reiterat que aquest cabal de manteniment podria fer “inviable el transvasament de l’Ebre la majoria dels anys i per tant es fa necessari estudiar alternatives com les del Roine”. “Tenim informes jurídics que ens diuen que mentre s’estudiï aquesta alternativa s’ha de paralitzar el Pla hidrològic per una raó molt simple: si no se saben els cabals que es poden transvasar de l’Ebre és inútil fer obres i estudis que es basin en aquesta previsió”, ha dit Sancho.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre ha demanat també la revisió del pla de la Conca de l’Ebre i del Pacte de l’Aigua d’Aragó perquè “els problemes actuals del Delta són conseqüència de la utilització que es fa del riu aigües amunt”.