Direcció General de Comunicació

Entreguen a la Generalitat la tuneladora que farà el túnel de la Línia 9

Serà una de les més grans fabricades mai a Europa i treballarà sota terra sense afectar la superfície

query_builder   19 desembre 2002 19:50

event_note Nota de premsa

Entreguen a la Generalitat la tuneladora que farà el túnel de la Línia 9

Serà una de les més grans fabricades mai a Europa i treballarà sota terra sense afectar la superfície

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques i Portaveu del Govern, Felip Puig, viatgen aquest divendres a la localitat d’Schwanau (Baden Wütenberg, Alemanya) per presidir l’acte d’entrega al Govern català de la tuneladora que ha de construir el túnel de la L9 del metro de Barcelona. La tuneladora està considerada una de les més grans que s’han construït fins al moment al continent europeu en la seva modalitat i disposa dels mecanismes més innovadors i avançats per treballar sota terra i sense afectar la superfície.

Els consellers Artur Mas i Felip Puig arribaran a Schwanau a les 10.30h. del matí i començaran la seva visita a la fàbrica de l’empresa Herrenknecht Ibérica SA, responsable de la construcció de la tuneladora. Posteriorment es farà l’acte d’entrega de la tuneladora per part dels directius de l’empresa alemanya al Govern català. Finalment, el conseller en cap, Artur Mas i el conseller de PTOP i Portaveu del Govern, Felip Puig, atendran els mitjans de comunicació.

La L9 del metro és l’aposta més important que la Generalitat de Catalunya ha fet fins ara en referència al transport públic. Amb gairebé 44 quilòmetres de recorregut, aquesta serà la línia de metro més llarga de tot Europa, i el projecte més important que s’inclou dins del Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2001-2010, aprovat aquest any per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). D’altra banda, el seu finançament suposarà l’esforç inversor més gran que la Generalitat de Catalunya ha fet fins ara.