Direcció General de Comunicació

El Govern crea un grup de treball per millorar i modernitzar el sistema bibliotecari de Catalunya

query_builder   20 juliol 2004 16:20

event_note Nota de premsa

El Govern crea un grup de treball per millorar i modernitzar el sistema bibliotecari de Catalunya

El Govern ha aprovat avui un acord per millorar i modernitzar el sistema bibliotecari de Catalunya en el període 2004-2007. Es preveu la creació d’un grup de treball integrat per representants dels departaments de Cultura, Educació i Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

El grup de treball tindrà, entre d’altres, l’objectiu de presentar una proposta que permeti establir les xarxes que agrupin les diferents biblioteques, afavorint el treball cooperatiu entre elles. També busca enfortir els instruments bibliotecaris col•lectius i crear-ne de nous, i elaborar un Catàleg Únic de Catalunya, a partir del Catàleg Col•lectiu de les Universitats de Catalunya i del Catàleg Col•lectiu de Lectura Pública.

També seran objectius d’aquest nou grup de treball l’articulació dels mecanismes necessaris per coordinar la selecció del nou sistema informàtic que necessiten les biblioteques, per dotar-les d’informació electrònica a través de la contractació conjunta de recursos, per promoure serveis bibliotecaris públics per tal d’afavorir la cooperació, i per crear serveis bibliotecaris d’àmbit nacional, en àrees com el préstec interbibliotecari, així com un magatzem col•lectiu per a llibres obsolets.

El grup de treball estarà coordinat per la directora general de Promoció i Cooperació Cultural, Assumpta Bailac; pel director general d’Ordenació i Innovació Educativa, Blai Gasol, i pel director general d’Universitats, Ramon Vilaseca.

El Govern argumenta que “el ciutadà necessita un accés global a la informació que li permeti així ser generador de coneixement. Les administracions han d’organitzar aquest accés global estructurant el sistema bibliotecari de manera que es produeixi la interrelació de la totalitat de les biblioteques d’un país” i afegeix que “l’Administració de la Generalitat ha de promoure la generació de les sinèrgies indispensables per a la modernització en profunditat dels diferents components del sistema bibliotecari de Catalunya.”