Direcció General de Comunicació

El Govern incrementa en un 10% els recursos per a la gestió dels serveis de menjador i transport escolar del nou curs

query_builder   7 setembre 2004 16:35

event_note Nota de premsa

El Govern incrementa en un 10% els recursos per a la gestió dels serveis de menjador i transport escolar del nou curs

El Govern destinarà 82 milions d’euros per a l’actualització dels convenis subscrits entre el Departament d’Educació i els Consells Comarcals per a la gestió dels serveis de menjador, transport escolar i altres prestacions en matèria d’educació per al curs 2004/2005. Aquesta xifra representa un increment del 10’25 % respecte dels recursos destinats per aquest concepte el curs passat, que van ser de 74 milions d’euros.

L’increment previst, de més de 8 milions d’euros, respon, entre altres motius, a l’actualització del preu del transport en funció de l’IPC previst; l’increment del preu màxim del menjador escolar (de 4,5 a 4,65 euros per alumne al dia); la posada en funcionament de noves rutes d’autocar o el desdoblament de les existents, etc.

A més, el Departament d’Educació calcula que el nombre total d’alumnes que gaudiran dels serveis escolars del transport i menjador obligatoris a tot Catalunya s’incrementarà globalment respecte el curs 2003/04. En algunes comarques, el nombre d’alumnes que començaran l’Ensenyament Secundari Obligatori ha crescut i, de manera més personalitzada, també el nombre d’alumnes d’Educació Infantil. Segons les previsions, d’aquests darrers n’hi haurà uns 2.000 més, fet que farà que augmenti el nombre de beneficiaris de transport i menjador escolar d’aquesta edat.

D’aquesta manera, el Departament d’Educació aporta els recursos econòmics necessaris als Consells Comarcals destinats a millorar la situació socioeconòmica dels alumnes que s’han de desplaçar per assistir al centre docent, segons convenis específics de delegació de la gestió d’aquests serveis.