Direcció General de Comunicació

El Govern ha acordat la creació de la Comissió Mixta amb motiu de la celebració de l'any de la Mercè 2003

query_builder   24 desembre 2002 15:21

event_note Nota de premsa

El Govern ha acordat la creació de la Comissió Mixta amb motiu de la celebració de l'any de la Mercè 2003

L’any 2003 se celebrarà l’Any de la Mercè en commemoració dels 800 anys de la redempció de captius iniciada per Sant Pere Nolasc. Aquesta obra va culminar amb la Fundació de l’Ordre de la Mare de Déu de la Mercè l’any 1218 a Barcelona.

Atès que la Verge de la Mercè és la Patrona de la ciutat de Barcelona, s’escau la creació d’una comissió mixta que realitzi el seguiment de l’Any de la Mercè 2003.

La finalitat d’aquesta Comissió és la coordinació de les activitats que es duran a terme en el marc de l’Any de la Mercè 2003 entre les que destaquen la celebració de conferències i taules rodones, concerts, publicacions, activitats en col·legis i parròquies, concursos adreçats a un públic infantil i juvenil, així com d’altres que es podran acordar.

La Comissió tindrà les funcions següents:

- Coordinar i impulsar els diferents actes que es realitzaran, en funció de la representació i competència de cadascun dels membres.

- Col·laborar amb la Fundació de la Mare de Déu de la Mercè en la definició i organització dels actes que es duran a terme en el marc de l’Any de la Mercè 2003.

La Comissió estarà integrada pels següents membres:

- Tres representants de la Generalitat de Catalunya: el secretari d’Afers Religiosos que actuarà com a president; el secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil i, el secretari general del Departament de Benestar Social.

- Tres representants de l’Ajuntament de Barcelona, un dels quals actuarà com a vicepresident.

- Tres representants designats per l’Arquebisbat de Barcelona.