Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la distribució dels àmbits i funcions del Departament del Conseller en Cap

query_builder   28 gener 2004 15:55

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la distribució dels àmbits i funcions del Departament del Conseller en Cap

En la reunió extraordinària del Consell Executiu celebrada avui, el president ha donat compte al Govern de dos decrets de Presidència. Per una banda, el decret de cessament del conseller en cap i el nomenament del senyor Josep-Lluís Carod-Rovira com a conseller de la Generalitat.

En segon lloc, el president ha informat del decret de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competències dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, com a conseqüència de l’anterior decret.

L’article 1 d’aquest decret estableix la derogació dels articles pels quals s’havia establert la creació i les competències del Departament del Conseller en Cap (apartat 1.1 de l’article 1 i apartat 3.2 de l’article 3 del Decret 296/2003, de 20 de desembre).

Tot seguit, el decret estableix la distribució de funcions i àmbits, que fins ara depenien del departament del Conseller en Cap. Així, s’atribueixen al Departament de Governació i Administracions Públiques les funcions de la presidència del Consell Tècnic i la política de cooperació al desenvolupament. Al departament d’Ensenyament queden atribuïdes les funcions en els àmbits de política lingüística de la Generalitat, de l’esport i la política envers la joventut. Pel que fa a la política envers la immigració queden atribuïdes les funcions al departament de Benestar i Família. Pel que fa a la resta de funcions queden atribuïdes al departament de la Presidència.

Aquest decret preveu que el Departament de la Presidència compti amb una nova secretaria general adjunta que exercirà les funcions pròpies d’una secretaria general en següents àmbits: la secretaria de Comunicació, la secretaria de Coordinació Interdepartamental, la Direcció General d’Afers Religiosos i les Delegacions Territorials del Govern de la Generalitat, que dependran a partir d’ara del Departament de la Presidència.