Direcció General de Comunicació

Currículums dels consellers implicats en la remodelació del govern català

query_builder   4 novembre 2002 21:35

event_note Nota de premsa

Currículums dels consellers implicats en la remodelació del govern català

Núria de Gispert i Català, consellera de Justícia i Interior i presidenta de la comissió delegada d’Afers Institucionals i Socials.

Núria de Gispert va néixer a Barcelona el 1949. Està casada i és mare de 4 fills.

L’any 1971 es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona.

Entre els anys 1984 i 1993 va ocupar els càrrecs de Secretària General del Departament de Justícia (7 anys) i del Departament de Governació (2 anys). L’any 1993 és nomenada vice-presidenta del Comitè Director per a l’Organització de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

El febrer de l’any 1995 és nomenada Consellera de Justícia, càrrec que va ocupar fins el febrer del 2001, moment en què va ser nomenada Consellera de Governació i Relacions Institucionals. Des del 2002 és vicepresidenta de la Comissió del Govern per a Assumptes Socials i Institucionals.

Militant d’Unió Democràtica de Catalunya des de l’any 1986. El 1990 entra a formar part del Comitè de Govern d’aquesta formació. Després d’ocupar el càrrec de Secretària General, el gener del 2001 va ser nomenada Presidenta d’Unió Democràtica de Catalunya. Des de l’abril del 2002 és presidenta del Consell Nacional de la Federació de Convergència i Unió.

Francesc Homs i Ferret, conseller d’Economia i Finances i President de la comissió delegada d’Afers Econòmics.

Francesc Homs i Ferret va néixer a Barcelona l’agost de 1951. Està casat i és pare de tres fills.

És economista i des del 18 de gener de 2001 és Conseller d’Economia i Finances. Des de febrer de 2002 és vicepresident de la Comissió de Govern d’Afers Econòmics.

Ha estat professor d’Economia Industrial de la Facultat de Ciències Econòmiques de la UAB.; diputat a les Corts Generals i portaveu  econòmic del Grup Parlamentari Català des del 1987 fins el 1999. Entre 1992 i 1996 va presidir el Consell Català del Moviment Europeu i entre 1995 i 1999 va ser regidor de l’Ajuntament de Barcelona i president del Consell del Districte de Gràcia. En el període 1996-1999 va ser president de la Comissió d’Indústria, Energia i Turisme del Congrés. També va formar part de la Delegació Parlamentària al Consell d’Europa. En el camp privat ha estat president del Grup Àreas S.A. i de les empreses filials internacionals.

És militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) des de 1977. Des del maig del 2002 és membre del Comitè Executiu Nacional de la Federació de Convergència i Unió.

Felip Puig i Godés, conseller de Política Territorial i Obres Públiques i portaveu del Govern:

Felip Puig va néixer a Barcelona, l’octubre de 1958. 

És enginyer de Camins, Canals i  diplomat en Administracions d’Empreses per la Universitat Politècnica de Madrid i actualment és conseller de Política Territorial i Obres Públiques.

El 1988 va ser nomenat director general de Serveis Comunitaris, al Departament de Benestar Social. Entre 1988 i 1996 va ser president del Consell d’Administració d’ADIGSA. Va ser conseller de Medi Ambient entre el 1999 i el 2001

És militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) des de 1976. El gener de 1996 va ser nomenat Secretari d’Organització d’aquesta formació pel Consell Nacional,  càrrec en el que fou ratificat el novembre de 1996 pel X Congrés del partit i que va exercir fins el novembre de 1999. Actualment forma part del Comitè Executiu Nacional de CDC. Així mateix és membre de la Comissió Executiva Nacional de la Federació de CiU.

Josep Maria Pelegrí i Aixut, conseller de Governació i Relacions Institucionals.

Josep Maria Pelegrí va néixer a Lleida l’abril de 1965. És casat i pare de dos fills.

Està llicenciat en dret i actualment és director general d’Administració Local, del Departament de Governació i Relacions Institucionals, càrrec que ocupa des de desembre del 2001.

A part de la seva tasca a la Generalitat de Catalunya, Pelegrí ha desenvolupat la seva activitat laboral a l’Ajuntament de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià.

Pelegrí va entrar al Departament de Medi Ambient de la Generalitat el novembre de 1992 com a lletrat-assessor jurídic. Entre 1992 i 1999 va ser regidor de l’Ajuntament de Lleida i entre 1995 i 1999 va ocupar el càrrec de vicepresident del Consell Comarcal del Segrià. Entre març de1999 i maig de 2001, va ser director  general de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient de la Generalitat.

Antoni Fernández i Teixidó, conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme.

Antoni Fernández va néixer a Barcelona el març de 1952.  És casat i té tres fills.

És censor jurat de comptes, auditor de comptes, consultor i assessor fiscal, diplomat en ciències empresarials, especialitat comptabilitat i auditoria de comptes, i titulat mercantil. Actualment és diputat del grup Parlamentari de Convergència i Unió i membre de les comissions parlamentaries d’Economia, Finances i Pressupost; d’Indústria, Energia, Comerç i Turisme i de la Comissió Permanent de Legislatura per a la Societat de la Informació. D’altra banda, és president de la Comissió d’Estudi sobre els Efectes del Procés de Mundialització de l’Economia i les Repercussions en les Relacions Internacionals.

Durant vint anys ha estat soci i administrador de diverses societats dedicades a l’assessorament empresarial, l’assessoria fiscal i comptable i la consultoria i l’auditoria de comptes.

Afiliat al Centre Democràtic i Social (CDS) entre 1985 i 1992, partit del qual en fou portaveu a nivell estatal i secretari general i president del Grup Parlamentari al Congrés dels Diputats. Milita des de 1993 a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), i des del 1996 n’és membre del Comitè Executiu, conseller nacional i vicepresident de Política Econòmica.

Xavier Pomés i Abella, conseller de Sanitat i Seguretat Social.

Xavier Pomés va néixer el 1948. Està casat i té tres filles.

És llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialista en Anestesiologia i Reanimació i diplomat en Gestió Hospitalària per ESADE.  Des de novembre de 1999 ha ocupat el càrrec de conseller d’Interior.

Va iniciar la seva carrera com a metge adjunt de la Seguretat Social entre 1979 i 1983 i va ser professor associat de Fisiologia Humana de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona entre 1980 i 1983. A partir d’aquest any i fins a 1985 va ser director de Serveis Sanitaris de la Diputació de Lleida  i entre el 1986 i el 1988 va ocupar el càrrec de cap de Planificació Hospitalària del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya.

En el període 1988-1990 va ser subdirector general de Recursos Econòmics del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat  i entre 1990 i 1993 gerent de l’Institut Català de la Salut. El 1993 va ser nomenat director general de Seguretat Ciutadana del Departament de Governació de la Generalitat.

El febrer de 1995 va ser nomenat conseller de Governació de la Generalitat, càrrec que va ocupar fins novembre de 1999.

És militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) des del 1991.

Irene Rigau i Oliver, consellera de Benestar i Família.

Irene Rigau va néixer a Banyoles l’any 1951. Està casada.

És llicenciada en psicologia, mestra i inspectora d’ensenyament. Des del 30 de novembre de 1999 és consellera de Benestar Social.

Ha estat docent a diverses poblacions de les comarques de Girona, la Universitat de Girona i la Universitat Oberta de Catalunya. La seva relació amb l’administració catalana va començar el 1980, en què va ser nomenada membre del reinstaurat Consell de l’Ensenyament. Del 1982 al 1986 va ser cap dels serveis d’Ensenyament a Girona i d’aquest últim any fins al 1989 va ocupar la Secretaria del Consell Escolar de Catalunya. El 1989 va ser nomenada subdirectora general de Formació Permanent, càrrec que va exercir fins al 1993, en què va passar a la Secretaria del Consell Interuniversitari de Catalunya, el màxim òrgan de coordinació del sistema universitari català.

És militant de CDC des de l’any 1997.

Barcelona, 4 de novembre de 2002