Direcció General de Comunicació

Artur Mas: "Catalunya no pot tenir un president subordinat a l'obediència d'un partit espanyol

El conseller en cap recorda que els socialistes catalans mai han votat contra les directrius del PSOE, al Congrés

query_builder   14 març 2003 13:10

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "Catalunya no pot tenir un president subordinat a l'obediència d'un partit espanyol

El conseller en cap recorda que els socialistes catalans mai han votat contra les directrius del PSOE, al Congrés

El conseller en cap, Artur Mas, ha manifestat avui el seu convenciment que els catalans no permetran que Catalunya estigui governada per primera vegada en la història per una força subordinada a un partit espanyol. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller en cap ha dit que Catalunya no pot tenir gent lligada i subordinada a partits espanyols i ha afegit que la gent no permetrà que aquest país estigui governat per un partit que no tingui obediència estrictament catalana.

En aquest mateix sentit Artur Mas ha defensat la independència del projecte de CiU a diferència del PSC i ha recordat que “mai un diputat català socialista ha votat contra les directrius del PSOE, al Congrés. En canvi, ha afegit, Convergència i Unió s’ha desmarcat del govern de Madrid –el PSOE al seu dia, el PP avui- quan era necessari: “hem votat contra la vaga general, la guerra a l’Iraq sense el consentiment de les Nacions Unides, la il·legalització de Batasuna, el dèficit zero o la llei d’horaris comercials”.

D’altra banda, el conseller en cap ha anunciat que el Govern Central ha autoritzat a la Generalitat a convocar un concurs perquè a Catalunya hi hagi televisió digital terrestre en l’àmbit privat, “la televisió del futur”, segons Artur Mas. El concurs per a la concessió de quatre llicències de televisió digital terrestre es celebrarà les pròximes setmanes. El projecte permetrà a Catalunya disposar d’un multiplex de quatre canals.

En l’àmbit de les enquestes, Artur Mas ha afirmat que “hi ha molta hipocresia” perquè “aquells que demanen conèixer-ho tot allà on governen no ensenyen res” i ha recordat que la Generalitat envia centenars d’estudis al Parlament i és l’administració “més transparent”, per això, afirma que darrera d’aquesta polèmica “només hi ha voluntat d’erosionar el Govern”. En aquest mateix sentit, el conseller en cap ha anunciat que el Govern de CiU “acceptarà la proposició de Llei d’ERC per situar el tema dels estudis en l’àmbit de l’Institut d’Estadística de Catalunya, que és un àmbit estrictament professional i fora del pim, pam, pum polític”.