Direcció General de Comunicació

Artur Mas i Irene Rigau presenten la Llei de suport a les famílies

És la primera normativa de l'Estat que estableix mesures directes en l'àmbit econòmic i fiscal

query_builder   24 desembre 2002 14:34

event_note Nota de premsa

Artur Mas i Irene Rigau presenten la Llei de suport a les famílies

És la primera normativa de l'Estat que estableix mesures directes en l'àmbit econòmic i fiscal

El conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i la consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, presentaran divendres dia 27 a les 11 hores, la nova Llei de suport a les famílies. Es tracta de la primera llei de l’Estat que estableix mesures directes en l’àmbit econòmic i fiscal, així com en la prevenció de l’exclusió social i en l’afavoriment de la conciliació de la vida laboral i familiar. La nova normativa, que es presentarà en roda de premsa, aborda també la problemàtica de les persones amb dependència

La presentació es farà al Palau de la Generalitat.

El Govern ha aprovat el Projecte de Llei de suport a les famílies amb la voluntat de dotar-la d’un major reconeixement social, jurídic i econòmic. La nova normativa estableix els objectius que han de tenir les polítiques familiars i les mesures de suport al nucli familiar, entenent que aquest és l’eix vertebrador de les relacions humanes.

Els objectius del Projecte de Llei abarquen des de la millora de la qualitat de vida de les famílies (habitatge, cultura, educació, salut…) fins al suport a la natalitat, passant per la protecció de la integritat física d’infants, joves, dones i gent gran. Les polítiques econòmiques tenen una especial incidència en el projecte de Llei perquè es pretén ajudar a les famílies amb manca de recursos econòmics i facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar.

`