Direcció General de Comunicació

Artur Mas reclama que el Govern català gestioni els permisos de treball i residència

El conseller en cap ha lliurat la senyera a les entitats d'immigrants de Catalunya perquè celebrin la Diada

query_builder   5 setembre 2003 17:42

event_note Nota de premsa

Artur Mas reclama que el Govern català gestioni els permisos de treball i residència

El conseller en cap ha lliurat la senyera a les entitats d'immigrants de Catalunya perquè celebrin la Diada

El conseller en cap, Artur Mas, ha reivindicat avui la gestió per part del Govern català dels permisos de treball i residència dels immigrants a Catalunya i ha marcat aquest com un dels dos grans objectius de la futura política d’immigració de l’executiu català. El conseller en cap ho ha reclamat durant l’acte de lliurament d’una senyera a cadascuna de les 190 entitats d’immigrants que hi ha a Catalunya.

En un acte al Palau de la Generalitat, al qual hi han assistit 700 persones, Artur Mas ha demanat als immigrants “que facin un esforç de comprensió del que nosaltres som” ja que només així “es despertarà un sentit obert de pertinença en aquesta societat”. El conseller en cap ha reconegut que la immigració “no és un fet fàcil ni per als que se’n van del seu país ni per als qui els reben” i, en referència a Catalunya, ha volgut deixar clar que la identitat “no és una paret insalvable, és la porta i el camí per anar a la plena integració”.

Artur Mas ha interpretat la presència de totes les entitats d’immigrants com “una adhesió a la Catalunya real i no a l’oficial” i ha recordat que la senyera que se’ls ha lliurat “és el símbol d’un país que té 1.000 anys d’història i de la voluntat de la gent de mantenir la identitat”.

Durant l’acte d’aquest matí, els col•lectius d’immigrants han lliurat al conseller en cap el manifest “Nosaltres també volem parlar català” en el qual demanen a les administracions i als ciutadans “suport per fer de la llengua catalana també la nostra llengua”. Actualment a Catalunya  hi conviuen 177 nacionalitats diferents, segons ha explicat el Secretari General per a la Immigració, Salvador Obiols. A l’acte, hi ha assistit també el Secretari General de la Presidència, Carles Duarte.

 

Barcelona, 5 de setembre de 2003

`