Direcció General de Comunicació

Artur Mas considera un "èxit" pel respecte de Catalunya l'admissió a tràmit de la demanda contra Jiménez de Parga

query_builder   9 abril 2003 19:56

event_note Nota de premsa

Artur Mas considera un "èxit" pel respecte de Catalunya l'admissió a tràmit de la demanda contra Jiménez de Parga

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, ha considerat un èxit que el Tribunal Suprem hagi admès a tràmit la demanda civil presentada pel Govern català contra el president del Tribunal Constitucional, Manuel Jiménez de parga, per les seves declaracions ofensives contra les nacionalitats històriques i Catalunya.

En declaracions als periodistes al Parlament de Catalunya, Artur Mas ha expressat el seu desig que “l’èxit inicial” de la demanda civil presentada per “fer-nos respectar” continui amb un acord del Tribunal Constitucional perquè Jiménez de Parga s’inhibeixi de tots els recursos presentats per la Generalitat mentre es resolgui la demanda civil.

“És un pas molt important”, ha senyalat Mas, que ha afegit que “esperem que l’obliguin a inhibir-se”. El conseller en cap ha defensat la via “contundent” escollida per la Generalitat per evitar la intervenció de Jiménez de Parga en els recursos presentats pel Govern català.

En aquest sentit, Mas ha destacat que l’objectiu final de la Generalitat és que “tot un presidetn del Tribunal Constitucional, en l’ús de les seves funcions, no pugui fer declaracions que tot un poble pugui considerar ofensives”.