Direcció General de Comunicació

Artur Mas considera "un insult als catalans" les paraules de Jesús Caldera

Per Mas, la votació diferenciada del PSC sobre el País Basc, al Parlament català i al Congrés, evidencia la seva dependè

query_builder   2 juliol 2003 15:17

event_note Nota de premsa

Artur Mas considera "un insult als catalans" les paraules de Jesús Caldera

Per Mas, la votació diferenciada del PSC sobre el País Basc, al Parlament català i al Congrés, evidencia la seva dependè

El conseller en cap Artur Mas ha lamentat avui les paraules del líder socialista Jesús Caldera ahir al Congrés sobre els votants de CiU perquè ho considera un insult adreçat a una part molt important del poble català que vota Convergència i Unió. Mas s’ha preguntat si aquesta és la nova manera de fer política que propugna el partit socialista que permet als seus líders afirmar sense que els pugin els colors a la cara, que els votants de CiU no valen una merda, en relació a les paraules textuals expressades ahir per Caldera. Així mateix, Mas ha apuntat que amb actituds com aquestes, la nova direcció socialista acabarà fent bons socialistes com Alfonso Guerra .

Per al conseller en cap, aquesta actitud demostra que el socialistes “estan perdent els papers i estant neguitosos perquè les coses no els han sortit bé” però, ha afegit que això no justifica uns insults per als quals “hi hauria d’haver una rectificació pública i un avergonyiment general”. Artur Mas ha dit que “aquests són els companys de viatge de Pasqual Maragall, la nova direcció del partit socialista” i ha afegit que “la rectificació per les paraules de Jesús Caldera, hauria de sortir d’ells mateixos”.

D’altra banda, Artur Mas ha recordat que, una vegada més, s’han constatat les contradiccions del PSC i el poc marge de maniobra que té respecte el PSOE al Congrés: “Maragall insisteix que el PSC és autònom però aleshores no s’explica perquè a Madrid els socialistes no voten a favor de les propostes d’increment de l’autogovern de Catalunya”. És en aquest sentit que el conseller en cap ha recomanat als socialistes catalans que per tal d’alliberar-se de la disciplina dels socialistes espanyols “constitueixin un grup parlamentari propi per poder votar, si cal, de forma diferenciada del PSOE”.

Artur Mas ha lamentat igualment les votacions al Congrés sobre el Parlament Basc, i ha insistit en la “inconsistència i poca solidesa” de la coherència dels socialistes catalans que ahir es van abstenir en la votació al Congrés quan al Parlament català havien votat favorablement.