Direcció General de Comunicació

Artur Mas afirma que el govern espanyol "s'ha adonat que no pot fer el què vulgui amb l'Ebre"

El conseller en cap manifesta que defensarà "a peu i cavall" el que sigui bo pel riu

query_builder   28 abril 2003 20:09

event_note Nota de premsa

Artur Mas afirma que el govern espanyol "s'ha adonat que no pot fer el què vulgui amb l'Ebre"

El conseller en cap manifesta que defensarà "a peu i cavall" el que sigui bo pel riu

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat durant la roda de premsa per explicar els acords del Govern d’avui que l’Executiu espanyol s’ha adonat que no pot fer el què vulgui amb l’Ebre. En aquest sentit ha insistit que queda clar que els únics que han aconseguit aturar un transvasament excessiu són el Govern de Catalunya i el nostre grup parlamentari a Madrid.

Fent referència a les esmenes incorporades per CiU a la Llei del PHN ara fa dos anys, Artur Mas ha manifestat que “ara és el moment de definir les limitacions i això vol dir que només es poden treure 135 m3/s”. “Des del primer dia ha estat la prioritat de CiU, treballar amb pulcritud i introduir garanties per defensar la integritat mediambiental del riu Ebre i del Delta” ha afegit el conseller en cap.

Pel que fa a l’absència del Partit Popular a la reunió del Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l’Ebre que s’havia de celebrar la setmana passada, Mas ha afirmat que el Govern Central no pot complir les lleis “a base de boicotejar les reunions d’organismes fixats per llei com el Consorci que està en la llei del PHN i que té com a objectiu redactar el Pla Integral de Protecció del Delta de l’Ebre”.

El conseller en cap ha dit que “ens haurem de defensar per la via legal” en cas que el Govern Central canviï la llei, aprofitant la seva majoria absoluta al Congrés. Tanmateix, ha afegit que “si el PP canvia la llei, no sé com ho justificarà”.