Ports

El Comitè Executiu de Ports de la Generalitat aprova els Plans de Protecció de 4 ports catalans

Preparats per complir el nou codi de seguretat internacional ISPS

query_builder   29 juny 2004 17:00

event_note Nota de premsa

El Comitè Executiu de Ports de la Generalitat aprova els Plans de Protecció de 4 ports catalans

Preparats per complir el nou codi de seguretat internacional ISPS

El Comitè Executiu de Ports de la Generalitat ha aprovat els Plans de Protecció per a Instal•lacions Portuàries dels ports de Palamós, Vilanova i la Geltrú, Vallcarca i Sant Carles de la Ràpita. D’aquesta manera, aquests 4 ports catalans estan ja preparats per complir tots els requisits del nou Codi ISPS (International Ship & Port Security), que entra en vigor  el proper 1 de juliol. Es tracta d’una normativa internacional en matèria de seguretat marítima, que s’ha d’aplicar a instal•lacions portuàries, vaixells de passatge, vaixells de càrrega i unitats de perforació mar endins.

El codi ISPS s’aplica als ports catalans que realitzen tràfic internacional de mercaderies i d’estada de passatgers com els de Palamós, Vilanova i la Geltrú, Vallcarca i Sant Carles de la Ràpita.

Els Plans de Protecció per a Instal•lacions Portuàries s’elaboren per prevenir possibles actes de caràcter antisocial. Aquests plans es basen en l’avaluació dels riscos dins la zona portuària i l’elaboració d’un pla d’actuació que comprèn les mesures de seguretat, la seva planificació i posterior implantació.

Els ports de Palamós, Vilanova, Vallcarca i la Ràpita ja disposen d’un Pla de Protecció i un equip de seguretat. A més, Ports de la Generalitat ha incorporat en el seu organigrama un oficial de protecció.

Barcelona, 29 de juny de 2004