Territori

PTOP impulsa la millora dels camins dels conjunts històrics de la Vall de Boí

Destina 1 MEUR per a diverses actuacions a l'Alta Ribagorça

query_builder   20 novembre 2004 12:00

event_note Nota de premsa

PTOP impulsa la millora dels camins dels conjunts històrics de la Vall de Boí

Destina 1 MEUR per a diverses actuacions a l'Alta Ribagorça

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha signat avui diversos convenis per valor d’1 milió d’euros amb el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Joan Perelada, per a l’arranjament de diversos camins dels entorns dels conjunts històrics de la Vall de Boí i altres actuacions de millora a diferents punts de la comarca.

Aquestes actuacions estan integrades dins els plans comarcals de muntanya i tenen l’objectiu de contribuir al desenvolupament econòmic i social de la comarca tot millorant les comunicacions veïnals i facilitant l’accés del turisme a aquests conjunts històrics declarats patrimoni de la humanitat.

315.000 euros per a Durro

Una de les actuacions més destacades és la primera fase de la urbanització dels carrers de Durro, a la Vall de Boí, per un import de 315.500 euros.

La zona monumental, als voltants de l’església de la Nativitat  estan urbanitzats de fa poc i l’entorn del monument és perfectament transitable. A partir d’aquest moment, s’actuarà per fases urbanitzant tota la resta de la població. Així, enguany, s’urbanitzarà la Plaça Major i els seus voltants, els carrers Saraís, Font de Durro i Callerissa. En aquesta actuació, es farà de nou la xarxa de distribució d’aigua, la de clavegueram i la de gas. A més, seran instal·lades les canonades perquè puguin ser passades les xarxes d’electricitat, enllumenat públic i instal·lacions de comunicació. Una vegada realitzades les obres al subsòl, es pavimentaran els carrers amb llambordes granítiques amb acabat rugós.

Els treballs seran dificultosos ja que els carrers de Durro són molt estrets i s’haurà de treballar amb maquinària petita.  

Altres actuacions

Els treballs inclosos al conveni per desenvolupar actuacions específiques de muntanya tenen com a tret principal la seva funcionalitat. Així, consisteixen en l’adquisició d’equipament per a la neteja hivernal, o el manteniment i millora de la xarxa veïnal i rural de camins. Aquestes actuacions són especialment necessàries en una comarca de muntanya afectada tant pel clima, com per la topografia i per la distribució dispersa de la seva població en molts nuclis habitats.

També cal destacar el projecte d’adequació de l’entorn de la bàscula comarcal ja que suposa l’arranjament d’una àrea de la població. D’altra banda, els estudis per inventariar els camins de vianants de la comarca i de recuperar el patrimoni miner i metal·lúrgic seran recerques de gran interès amb possibilitats de derivar en altres tipus d’actuacions. El conjunt de la inversió en aquestes actuacions és de 309.500 euros

Aparcament a Boí

Així mateix, també s’ha dotat el consell comarcal amb una subvenció de 205.341 euros per l’actuació a la nova zona d’aparcament del nucli de Boí i la primera fase de la urbanització del Passeig de Boí amb 95.164 euros.

També hi ha una subvenció per a l’arranjament del carrer ciutat de Lleida de Pont de Suert per un import de 84.442 euros.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia