Territori

La Generalitat signa un conveni amb l'Ajuntament de la Vilella Alta per a la rehabilitació de Ca l'Ardèvol

Un cop remodelada, la casa acollirà un Eco Museu

query_builder   6 agost 2003 14:05

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa un conveni amb l'Ajuntament de la Vilella Alta per a la rehabilitació de Ca l'Ardèvol

Un cop remodelada, la casa acollirà un Eco Museu

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques i president del Consell d’Administració de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), Felip Puig, ha signat avui amb l’alcalde de la Vilella Alta (Priorat), Jordi Argilés, un conveni per a les obres de rehabilitació de Ca l’Ardèvol per a fer-hi un Eco Museu. Aquesta actuació té un pressupost total de 162.274 EUR, dels quals la Generalitat n’aportarà 90.152 EUR i l’Ajuntament 72.122 EUR.

Descripció de les obres

Aquest edifici, de propietat municipal, és una antiga casa important del poble, vinculada a la vida agrícola. Es tracta d’una casa gran amb estructures i espais que permeten adaptar-la per tal de poder ubicar-hi l’Eco Museu. Així doncs, amb aquestes obres de remodelació, es recupera el patrimoni històric i arquitectònic de la població i alhora es dóna un impuls a l’economia del municipi fomentant el turisme cultural.

Actualment, l’edifici presenta un estat ruïnós i per aquest motiu, abans de començar les obres, s’ha de procedir a l’arranjament, consolidació  i neteja d’urgència per tal d’assegurar l’accessibilitat a l’interior de l’immoble.

Les obres seran executades per la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge del Departament de PTOP, a través de I’INCASOL, i en terrenys cedits per l’Ajuntament de la Vilella Alta.

Aquesta actuació forma part del programa “Reviure les Velles Ciutats” que té per objectiu vetllar pel patrimoni arquitectònic i pels nuclis antics de les ciutats i viles de Catalunya, a fi d’aturar-ne la degradació arquitectònica i urbanística, així com la pèrdua dels valors històrics i culturals. D’aquesta manera s’evita el deteriorament físic i l’envelliment progressiu d’aquestes infraestructures. Aquest programa fa necessària la col·laboració de totes les administracions implicades, especialment la de la Generalitat i la dels Ajuntaments.