Territori

La Generalitat signa un conveni per a impulsar la construcció de l'accés nord al Pla de Dalt d'Olot

Es millorarà la circulació viària de la capital de la Garrotxa

query_builder   19 desembre 2002 13:01

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa un conveni per a impulsar la construcció de l'accés nord al Pla de Dalt d'Olot

Es millorarà la circulació viària de la capital de la Garrotxa

El director general de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Jordi Follia, juntament amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Carles Llorens, i l’alcalde d’Olot, Lluís Sacrest, ha signat avui un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot per tal d’impulsar la construcció de l’accés nord al barri del Pla de Dalt d’aquesta població de la comarca de la Garrotxa.

Introducció

Per tal de millorar la connectivitat del sistema circulatori del municipi d’Olot, és necessari portar a terme les obres d’urbanització de l’accés nord al Pla de Dalt d’Olot. Aquestes obres s’inclouen dins del marc del “Pla Especial d’Urbanització de l’Accés Nord al Pla de Dalt”, promogut per l’Ajuntament d’Olot.

Amb aquesta actuació és comunicaran els barris situats a l’est d’Olot amb els barris de l’oest sense necessitat d’utilitzar la carretera C-260a (travessera d’Olot coneguda com a carretera de Sant Joan de les Abadesses) i la carretera GIP-5223 d’accés a Riudaura.

Es per això, que la Generalitat ha signat avui un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot amb l’objectiu d’impulsar la construcció de l’accés nord del Pla de Dalt.

Contingut del conveni

El projecte inclou dos vials diferenciats: Per una banda la prolongació del carrer de la Masia en direcció nord-sud i per l’altra, el carrer Dr. Bartrina amb un traçat est–oest que enllaça amb la carretera C-260a.

Dades econòmiques

La redacció del projecte ha anat a càrrec del departament de Política Territorial i Obres Públiques. Així mateix, la licitació, adjudicació i execució de les obres correspondrà l’Ajuntament d’Olot.

Pel que fa el finançament, la Generalitat finançarà les actuacions corresponents a la Fase 1 del projecte esmentat, que tenen un pressupost d’execució d’1,13 MEUR (188 MPTA), que són bàsicament les següents:

Totalitat de l’explanació i de la calçada del carrer de la Masia i de la rotonda.

La calçada nord del carrer Dr. Bartrina entre la rotonda i el punt quilomètric 1,42. S’inclou l’explanació corresponent a la mitjana de separació de calçades.

Instal·lació completa dels drenatges.

Senyalització d’enllumenat corresponent de tot l’àmbit de l’actuació.

Els encreuaments per sota de la calçada dels serveis afectats.

Enjardinament de la illeta central i els talussos.

La resta de fases anirà a càrrec de l’Ajuntament  d’Olot.