Territori

La Generalitat signa dos convenis amb l'Ajuntament de la Garriga per a la construcció de 54 nous habitatges i la rehabilitació de Can Mayol [Actualitzada]

Ambdues actuacions suposen una inversió de prop de 3 MEUR per part de la Generalitat

query_builder   9 maig 2003 13:06

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa dos convenis amb l'Ajuntament de la Garriga per a la construcció de 54 nous habitatges i la rehabilitació de Can Mayol [Actualitzada]

Ambdues actuacions suposen una inversió de prop de 3 MEUR per part de la Generalitat

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha signat avui amb l’alcalde de la Garriga, Alfred Vilar, dos convenis per a la construcció d’una promoció de 54 habitatges de protecció oficial a Can Noguera i la rehabilitació de Can Mayol, respectivament. La Generalitat invertirà gairebé 3 MEUR en ambdues actuacions.

Construcció de 54 habitatges a Can Noguera

L’Institut Català del Sòl (INCASOL) construirà aquesta nova promoció de 54 habitatges que estarà situada a la finca Can Noguera delimitada pels carrers Martí l’Humà, Prat de la Riba, Tagamanent i Parc dels Pinetons. La finca és propietat de l’ajuntament de la Garriga (Vallès Oriental) qui la cedirà gratuïtament a l’INCASOL.

Aquests habitatges seran adjudicats com habitatges de lloguer i destinats preferentment a famílies joves amb residència habitual i permanent, o bé amb lloc de treball, al municipi de la Garriga. En la definició dels criteris d’adjudicació hi participarà la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge, la Direcció General de Serveis Comunitaris i la Secretaria de Joventut,  així com l’Ajuntament de la Garriga.

Del total de 54 habitatges, aproximadament una tercera part tindrà una superfície útil d’uns 40 m2 amb un dormitori, una altra tercera part disposarà d’una superfície útil d’uns 50 m2 amb 2 dormitoris i l’altra tercera part comptarà amb una superfície útil d’uns 60 m2 amb 2 dormitoris dobles.

Del total dels 54 habitatges se’n reservaran uns 4 per l’Ajuntament de la Garriga qui els destinarà a famílies afectades per actuacions urbanístiques que comportin el seu trasllat a un altre habitatge o per a cobrir emergències temporals. Aquesta actuació suposa una inversió de 2,6 MEUR (433 MPTA), per part de la Generalitat.

Aquesta promoció s’inclou en el Programa d’Habitatge i Sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja se n’han destinat més de 2.200 a lloguer per a joves.

Rehabilitació de Can Mayol

L’altre conveni que s’ha signat avui preveu la rehabilitació de Can Mayol i s’inscriu en el programa de l’1% cultural. Aquest programa té per objectiu aturar el deteriorament físic i l’envelliment progressiu del patrimoni arquitectònic i dels nuclis antics de les ciutats i viles de Catalunya.

Abans d’iniciar les obres, l’Ajuntament de la Garriga adquirirà Can Mayol i quan en sigui propietari, l’INCASOL licitarà i executarà les obres previstes. La Generalitat finançarà aquestes obres que tindran un pressupost de 276.465,57 EUR (46 MPTA) i l’aportació de l’Ajuntament de la Garriga serà la compra de la casa també per un import de 276.465,57 EUR (46 MPTA).