Territori

La Generalitat signa un conveni amb l'Ajuntament de Cervera per a la restauració de les muralles d'aquesta població

query_builder   18 juliol 2003 14:25

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa un conveni amb l'Ajuntament de Cervera per a la restauració de les muralles d'aquesta població

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha signat avui un conveni amb l’alcalde de Cervera, Salvador Bordes, per a la restauració de les muralles d’aquesta població de la Segarra.

Aquesta actuació suposa una inversió total de 3,16 MEUR (525 MPTA), dels quals 150.000 EUR (25 MPTA) han estat finançats per la Generalitat i es destinaran a finançar l’adquisició de finques adossades a la muralla o bé a l’execució de l’obra, segons es consideri més convenient. Per la seva part, l’Ajuntament de Cervera es compromet a finançar l’execució de la resta de l’actuació pressupostada.

Descripció del conveni

El conveni estableix que la Generalitat, mitjançant l’Institut Català del Sòl (INCASOL), col·labori en les obres de restauració de la muralla que està duent a terme l’Ajuntament de Cervera. La muralla va ser construïda el segle XIV i actualment encara es conserven panys de mur amb merlets i torres de planta rectangular.

Aquesta intervenció s’inscriu en el programa“Reviure les velles ciutats” promogut pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.

Al municipi de Cervera, a més d’aquesta obra, la Generalitat té previst iniciar, passat l’estiu, la restauració de les teulades de l’ala est i la torre de la Universitat, amb un pressupost d’1,14 MEUR (190 MPTA). També ha subvencionat, amb 120.000 EUR (20 MPTA), les obres que està executant el Consell Comarcal de la Segarra de rehabilitació de la seva seu. 

Ambdues obres formen part del Protocol 2002-2004 de col·laboració que van signar els Departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya d’aplicació de l’1% cultural.