Territori

La Generalitat signa dos convenis amb l'Ajuntament de Sant Quirze de Besora per a la construcció de 14 habitatges i la urbanització del seu entorn (Osona)

query_builder   27 febrer 2003 19:29

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa dos convenis amb l'Ajuntament de Sant Quirze de Besora per a la construcció de 14 habitatges i la urbanització del seu entorn (Osona)

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, juntament amb l’alcalde de Sant Quirze de Besora, David Mascarella, ha signat avui dos convenis que permetran la construcció de 14 habitatges de lloguer per a joves al carrer del Pont i la urbanització d’aquest carrer, de la Plaça Òmnium Cultural i d’un tram del carrer dels Patis. Aquestes actuacions suposen una inversió de més d’1,32 MEUR (220 MPTA) i es preveu que es puguin iniciar durant l’any vinent.

Construcció de 14 habitatges de lloguer per a joves al carrer del Pont

La construcció de la promoció de 14 habitatges de protecció oficial anirà a càrrec de l’Institut Català del Sòl en unes finques del carrer del Pont que li cedirà gratuïtament l’Ajuntament. Es preveu que l’obra es pugui iniciar el mes de gener de l’any vinent amb un pressupost aproximat de 865.500 € (144 MPTA) que serà finançat per la Generalitat.

Els habitatges seran adjudicats com habitatges de protecció oficial de lloguer i es destinaran preferentment per a joves. En la definició dels criteris d’adjudicació, hi participarà la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge, la Direcció General de Serveis Comunitaris i la Secretaria General de Joventut, així com l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora.

Els 14 habitatges disposaran d’un i dos dormitoris:

Habitatge 1 dormitori     8 unitats     40 m2 aprox.

Habitatge 2 dormitoris     6 unitats     50 m2 aprox.

El preu aproximat del lloguer mensual dels habitatges serà el següent:

Habitatge 1 dormitori     106 €     40 m2 aprox.

Habitatge 2 dormitoris    132 €     50 m2 aprox.

Urbanització del carrer del Pont, de la plaça Òmnium Cultural i d’un tram del carrer dels Patis

 El segon conveni signat avui per l’Ajuntament i la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge preveu la urbanització del carrer del Pont, de la plaça Òmnium Cultural i un tram del carrer dels Patis. L’inici d’aquesta obra va lligada a la construcció dels habitatges i tindrà un cost aproximat de 462.044 EUR (76,8 MPTA) que seran finançats per l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora (341.842 EUR / 56,8 MPTA) i l’Institut Català del Sòl (120.202 EUR / 20 MPTA).

Aquestes obres s’inscriuen en els programes del Departament de Política Territorial i Obres Públiques “Reviure les velles ciutats” que vol aturar el deteriorament físic i l’envelliment progressiu dels nuclis històrics dels municipis i el“Programa d’habitatge i sòl 2000-2003” que preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals 2.166 seran de lloguer per a joves.