Territori

La Generalitat presenta una promoció de 8 habitatges de protecció oficial a Llavorsí

La Generalitat també ha signat un conveni amb l'Ajuntament per a la restauració de l'església del Roser del nucli d'Aidí

query_builder   11 juliol 2003 18:18

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta una promoció de 8 habitatges de protecció oficial a Llavorsí

La Generalitat també ha signat un conveni amb l'Ajuntament per a la restauració de l'església del Roser del nucli d'Aidí

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha presentat avui el projecte de construcció d’una promoció de 8 habitatges de protecció oficial situats al carrer de la Farga de la població de Llavorsí. El director també ha signat un conveni amb l’alcalde d’aquesta població del Pallars Sobirà, Lluís Segalàs, per a la restauració de l’església del Roser del nucli d’Aidí.

La nova promoció de 8 habitatges de protecció oficial, que construirà l’Institut Català del Sòl (INCASOL), està situada al carrer de la Farga, al marge dret del riu Noguera Pallaresa, fora del nucli antic de Llavorsí. L’edifici es construirà al costat d’una promoció de 15 habitatges de similars característiques promoguda l’any 2000 pel mateix Institut. Aquesta actuació, que està previst que finalitzi el mes de juny de l’any vinent, suposa una inversió de 662.180 EUR (110 MPTA).

Descripció dels habitatges

La promoció és un bloc de planta baixa, més tres plantes pis, que respecta el tipus de construcció de la zona amb coberta de pissarra i façanes de pedra del país i fusta. Els habitatges tenen una superfície útil que va dels 69 m2, el més petit, als 79 m2, el més gran. Sis del habitatges tenen 3 dormitoris i els dos habitatges restants en tenen 4. Els habitatges es destinaran bàsicament a famílies joves del municipi de Llavorsí.

Pel que fa al local de la planta baixa, serà cedit a l’Ajuntament en permuta per l’obtenció del solar.

Aquesta promoció s’inclou en el Programa d’Habitatge i Sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja se n’han destinat més de 2.500 a lloguer per a joves.

Restauració de l’església del Roser al nucli d’Aidí

D’altra banda, el conveni signat avui entre la Generalitat i l’Ajuntament de Llavorsí preveu la restauració de l’església parroquial de Sant Just, dita del Roser, situada al nucli d’Aidí. Les obres seran executades per l’Ajuntament de Llavorsí i tenen un pressupost previst d’uns 185.000  EUR (30,78 MPTA), dels quals 12.000 EUR (2 MPTA) seran aportats per la Generalitat.

Aquesta obra s’inscriu en el programa“Reviure les velles ciutats”, del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que té per objectiu frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.