Territori i Sostenibilitat

La Generalitat presenta les obres de millora de l'itinerari Llers-Terrades-Albanyà

S'inclou dins la xarxa comarcal de carreteres i suposa una inversió de 3,76 MEUR

query_builder   15 novembre 2002 12:52

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta les obres de millora de l'itinerari Llers-Terrades-Albanyà

S'inclou dins la xarxa comarcal de carreteres i suposa una inversió de 3,76 MEUR

El director general de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Jordi Follia, juntament amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Carles Llorens, han presentat avui les obres de condicionament, reforçament i millora de les carreteres GI-510 i GI-511, que corresponen a l’itinerari Llers-Terrades-Albanyà, a la comarca de l’Alt Empordà. Les obres, que suposen una inversió de 3,76 MEUR (626 MPTA), es preveu que comencin la tardor de 2003 un cop finalitzats els tràmits mediambientals.

Actualment, les obres tenen aprovats, tècnicament, el projecte constructiu i l’estudi d’impacte ambiental i es preveu que surtin a informació pública aquest mes de novembre.

Introducció

A Llers hi conflueixen tres carreteres de la Diputació de Girona: la GIV-5105 que va a Avinyonet de Puigventós, la GIP-5106 que va a Figueres i la GIP-5107 que connecta amb la N-II, al nord de Figueres.

A partir de Llers, per la banda ponent, surt la carretera GI-510 que va a Terrades i que després continua amb la denominació de GI-511 fins a Sant Llorenç de la Muga i Albanyà. L’itinerari Llers-Terrades-Albanyà s’ha assignat a la xarxa comarcal.

Tanmateix, aquest itinerari presenta un traçat amb uns 24 revolts en tot el tram (la majoria a la GI-511) i el ferm es troba lleugerament deteriorat.

És per això, que la Generalitat ha impulsat l’actuació de condicionament i reforçament de la GI-510 i la GI-511, de Llers a Albanyà, amb l’objectiu de millorar la seguretat viària d’aquestes carreteres i dotar-les d’una conducció còmoda i segura. 

Descripció de les obres

Els objectius d’aquesta actuació són els següents:

Millorar el traçat:

Amb trams de nou traçat s’evitaran els actuals revolts resultat de l’orografia de la zona. S’actuarà construint trams de petites variants que augmentaran el radi de gir de tot un seguit de revolts i en trams amb visibilitat reduïda.

En aquests trams es construiran dos carrils de 3 m cadascun i vorals de 0,5 m. També es preveu la construcció d’un nou pont sobre la riera de la Murga  amb una longitud de 24,8 m.

Millorar les interseccions:

A banda de les actuacions previstes a la població de Llers, que expliquem més endavant, també es contempla la construcció d’un  tercer carril de gir a l’esquerra a la cruïlla de la GI-504 amb la GI-511 en tots dos sentits. A més, també es millora l’accés al camí de Mas de Terrats, canviant el traçat del camí per millorar la visibilitat alhora d’accedir a la GI-511. 

La Millora de la travessera de Llers consisteix en:

- Construcció d’un tercer carril de gir a l’esquerra, en sentit Terrades, a la intersecció de la Plaça del Ramal.

- Construcció d’una rotonda, de 12 m de radi, per millorar la intersecció de la GI-510 amb la GIV-5105 i el carrer de Llises.

- Construcció d’una rotonda, de 14 m de radi, que soluciona la confluència de la GI-510 amb el carrer de la Llagostera i el camí de Mas de Bosc.

- Construcció de voreres, cunetes, restitució d’un tram de col·lector d’aigües pluvials i millora del clavegueram.

- Instal·lació d’un drenatge longitudinal consistent en nous col·lectors que milloraran la recollida de les aigües pluvials.

- Nova senyalització horitzontal i vertical.

Millorar l’estat del paviment, del sistema de desguàs i de la seguretat:

S’ha previst realitzar un reforçament al llarg de tota la carretera i el revestiment de les actuals cunetes (incloses les travesseres de Sant Llorenç de la Muga i Terrades). Es renovaran les barreres de seguretat i la senyalització horitzontal i vertical.