Territori

La Generalitat millora el transport públic entre Corbera de Llobregat i Sant Andreu de la Barca

query_builder   26 novembre 2002 16:30

event_note Nota de premsa

La Generalitat millora el transport públic entre Corbera de Llobregat i Sant Andreu de la Barca

La Direcció General de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, posarà en funcionament, a partir del proper dilluns, dia 2 de desembre, un servei de transport públic de viatgers entre Corbera de Llobregat i Sant Andreu de la Barca, a la comarca del Baix Llobregat. Amb aquesta millora la Generalitat prolongarà el servei de transport urbà de Corbera de Llobregat.

Aquest servei, que compta amb el suport dels Ajuntaments de Corbera de Llobregat i Sant Andreu de la Barca, serà gestionat per una UTE formada per les empreses Autocorb, SA i Autocars Canals, SA, que actualment presta el servei de transport urbà a la població de Corbera de Llobregat. El servei connecta Corbera amb les estacions d’FGC de Sant Andreu de la Barca i el Palau, a mès d’altres parades en el recorregut. La connexió del servei amb aquestes estacions d’FGC de la línia del Baix Llobregat permet la realització d’operacions d’intercanvi modal als usuaris i es situa en la línia de promoció del transport públic i de l’optimització de la xarxa de transports.  

El servei es prestarà amb una freqüència de 5 expedicions d’anada i 5 de tornada, de dilluns a dissabtes feiners. D’aquesta manera, la Generalitat reforça la connectivitat entre aquestes dues poblacions satisfent així les demandes d’increment d’oferta de transport públic sol·licitades pels municipis afectats a partir de l’aprofitament del servei urbà preexistent a Corbera de Llobregat.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla de Millora del Transport Interurbà de Viatgers per Carretera a Catalunya i té com a objectiu desenvolupar un programa integral per a la modernització i adequació de la xarxa catalana de transport públic per carretera a les necessitats actuals.