Territori

La Generalitat millora els serveis de transport de viatgers a Osona

S'han millorat les comunicacions entre les poblacions de la comarca i també amb Barcelona

query_builder   13 març 2003 17:56

event_note Nota de premsa

La Generalitat millora els serveis de transport de viatgers a Osona

S'han millorat les comunicacions entre les poblacions de la comarca i també amb Barcelona

La Direcció General de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, ha millorat els serveis de transport públic de viatgers per carretera gestionats a la comarca d’Osona per l’Empresa Pous, SA.

Aquesta millora ha consistit en una reestructuració del servei amb una adaptació dels seus horaris de pas i de freqüència a les necessitats de desplaçament reals dels usuaris, tant en els transports que es desenvolupen entre els municipis de la comarca com en els que comuniquen Osona amb Barcelona.

Concretament, amb les modificacions introduïdes, es preveu pel que fa a la població de Barcelona les següents millores:

 · Realització de serveis directes a Barcelona des de Torelló, Manlleu i Vic.

 · Increment de les expedicions els dissabtes.

 · Manteniment del nombre d’expedicions a Barcelona els dies feiners però millorant les seves condicions de prestació al reduir-se el nombre de transbordaments a Vic.

Les millores respecte a les comunicacions internes a Osona són les següents:

 · Millora dels serveis als municipis de Sant Pere i de Sant Vicenç de Torelló amb un increment de dues expedicions els dies feiners i tres els dissabtes, diumenges i festius.

 · Reordenació dels horaris de pas dels serveis entre Torelló, Manlleu i Vic.

Aquesta actuació, que s’inclou en el marc de les mesures de potenciació i millora de la xarxa de transport públic de viatgers per carretera dutes a terme per la Generalitat de Catalunya, compta amb el suport dels Ajuntaments de Vic, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Santa Maria de Corcó, Torelló, Rupit i Pruit, Manlleu i Les Masies de Voltregà. A més, aquesta actuació millorarà el dret de mobilitat dels usuaris afectats amb una optimització dels recursos i del material mòbil de l’empresa prestatària del servei (Empresa Pous, SA).

Modificació del servei de transport de viatgers a Roda de Ter

La Generalitat ha portat a terme una altra actuació a la comarca d’Osona, concretament a la població de Roda de Ter. Es tracta de garantir la continuïtat en la prestació dels serveis de transport en aquest municipi que es podien veure afectats per les obres de construcció d’un pont sobre el riu Ter que comunica les dues bandes de la població.

Així doncs, mentre durin les obres, s’han establert unes noves expedicions a l’itinerari: Roda de Ter, Manlleu, Vic i Roda de Ter. Aquestes noves expedicions garanteixen la comunicació de les zones de Roda de Ter, situades a ambdues riberes del riu amb Manlleu i Vic, i suposen un increment de l’oferta de transport existent abans de la realització de les obres.

Un cop finalitzin les obres i es pugui reprendre la prestació normal dels serveis de transport a Roda de Ter es portaran a terme les accions pertinents per a la incorporació d’aquesta població al conjunt de millores establertes en els serveis de transport a Osona.