Territori

La Generalitat lliura les claus de 60 habitatges de protecció oficial al barri de Salipota a Súria (Bages)

query_builder   21 març 2003 17:05

event_note Nota de premsa

La Generalitat lliura les claus de 60 habitatges de protecció oficial al barri de Salipota a Súria (Bages)

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha lliurat avui les claus de 60 habitatges de protecció oficial inclosos dins la promoció d’un total de 140 habitatges que conformen la 4a i darrera fase de remodelació del barri de Salipota de Súria. L’Institut Català del Sòl (INCASOL) va iniciar el 1994 la remodelació dels blocs d’aquest barri afectat de greus patologies estructurals. En total, s’hauran construït 256 habitatges i s’hauran invertit prop de 17 MEUR.

Aquesta 4a fase preveu una inversió de 9,9 MEUR en la construcció de 7 blocs en tres etapes diferenciades. Cada bloc és de 20 habitatges distribuïts en planta baixa més quatre plantes. Tots ells tenen tres dormitoris i una superfície útil aproximada de 73 m2.

En la primera etapa s’han construït tres blocs d’aquestes característiques dels que es fa el lliurament de claus. El cost d’aquesta obra ha sigut de 4,2 MEUR. Una vegada s’hagin traslladat els veïns als nous habitatges, es podran enderrocar els blocs vells i iniciar el proper mes de juny en el solar resultant la construcció dels 80 habitatges restants.

Els quatre blocs que es construiran en la segona i en la tercera etapa tenen, a més, una planta baixa semi-soterrada amb aparcament, cinc locals comercials que donen a l’interior de l’illa i una zona enjardinada i comunitària per a tots els blocs.

A més de la construcció dels 140 habitatges, aquesta 4a fase inclou la construcció de 5 locals comercials i 86 places d’aparcament, així com l’enderroc de 18 blocs i la urbanització de les places interiors dels edificis i dels carrers de l’entorn.