Territori

La Generalitat lliura les claus de 6 habitatges de lloguer per a joves a Sant Joan de les Abadesses

query_builder   28 juliol 2003 13:56

event_note Nota de premsa

La Generalitat lliura les claus de 6 habitatges de lloguer per a joves a Sant Joan de les Abadesses

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha lliurat les claus de 6 habitatges de lloguer per a joves construïts per l’Institut Català del Sòl (INCASOL) al carrer Comamala, al sector de la vila vella de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Aquesta actuació ha suposat una inversió de 400.000 EUR per part de la Generalitat.

Descripció dels habitatges

L’edifici és de planta baixa més dos plantes pis. La façana de ponent té una porxada que dóna a la plaça que serà urbanitzada per l’Ajuntament.

La promoció és de 6 habitatges, 6 trasters i 1 local. Els habitatges tenen una superfície útil mitja de 60 m2. Hi ha tres habitatges amb un dormitori i tres amb dos dormitoris. A més, els habitatges que donen a la plaça tenen un petit estudi i els de la planta segona un altell. El preu del lloguer mensual del habitatges oscil·larà entre els 139,96 i els 181,21 EUR.

El local de la planta baixa estarà destinat a equipament social, d’acord amb el conveni signat entre l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses l’any 2001.

Aquesta promoció s’inscriu en el Programa d’Habitatge i Sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja se n’han destinat més de 2.500 a lloguer per a joves. L’objectiu és posar a disposició de les persones joves habitatges de lloguer adequats a les seves necessitats per tal d’afavorir la seva emancipació i mobilitat.

Rehabilitació del Palau Abacial

A més d’aquesta promoció d’habitatges, l’Institut Català del Sòl està executant la rehabilitació del Palau Abacial. L’obra es preveu que finalitzi a finals d’any i té un pressupost de 200.000 EUR que seran aportats per la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació de Girona.

Aquesta obra forma part del protocol 2202-2004 de col·laboració, signat entre els Departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques, amb l’objectiu de frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya. D’acord amb aquest protocol, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques destina l’1% del pressupost de les obres en infraestructures a promoure actuacions de rehabilitació i millora del patrimoni cultural.