Territori

La Generalitat lliura 572 certificats per a conductors estrangers

query_builder   31 juliol 2003 12:14

event_note Nota de premsa

La Generalitat lliura 572 certificats per a conductors estrangers

La Direcció General de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, ha lliurat ja, a petició de diferents empreses del sector, un total de 572 certificats per a conductors que provenen de països de fora de l’àmbit de la Unió Europea.

Cada conductor nacional d’estats que no pertanyin a la Unió Europea i que realitzi la seva activitat a Catalunya, com a la resta de l’Estat i de la pròpia Unió, haurà de disposar d’aquest certificat. Per a l’obtenció d’aquest certificat cal presentar la següent documentació: acreditació del document d’identitat o permís de residència, possessió d’un permís de conduir vàlid a l’Estat espanyol, alta del treballador i de l’empresa a la Seguretat Social.

Aquest document és vàlid pel període de dos anys o fins la finalització del termini de validesa del permís de conduir.

El certificat és el resultat d’una directiva europea que té com a objectiu garantir unes condicions harmonitzades d’aquesta activitat en el conjunt d’estats que integren la Unió Europea. D’aquesta manera, s’evita la competència deslleial i les possibles irregularitats derivades de la contractació de conductors d’altres estats en condicions fraudulentes.

La contractació de conductors de tercers països (Europa de l’est, Sudamèrica i nord d’Àfrica principalment) és una pràctica cada cop més habitual, degut a les dificultats per contractar conductors professionals del propi Estat. La manca d’oferta de conductors professionals és, des de ja fa temps, un dels principals obstacles pel bon funcionament i expansió d’aquest sector. Així ho han constatat les associacions professionals del sector del transport que, a més, han denunciat les dificultats derivades de la política restrictiva per a l’homologació i reconeixement de permisos de conducció equivalents d’altres estats, que pot comportar dificultats en l’obtenció dels certificats.

La Direcció General de Ports i Transports és la responsable de la tramitació i lliurament d’aquests certificats a les empreses de transports residents a Catalunya. Les sol·licituds poden presentar-se als diferents Serveis Territorials i tramitar-se a l’acte. El certificat lliurat ho és en llengües catalana i castellana, d’acord amb el model oficial aprovat per la Unió Europea i té validesa en tot el seu territori.