Territori

La Generalitat lliura les claus de 40 habitatges de lloguer per a joves a Castellar del Vallès

L'Ajuntament n'ha cedit els terrenys

query_builder   3 abril 2003 17:45

event_note Nota de premsa

La Generalitat lliura les claus de 40 habitatges de lloguer per a joves a Castellar del Vallès

L'Ajuntament n'ha cedit els terrenys

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, acompanyat pel alcalde de Castellar del Vallès, Lluís M. Corominas, ha lliurat avui les claus d’una promoció de 40 habitatges de protecció oficial del nou sector residencial el Pla de la Bruguera d’aquest municipi. L’actuació, fruit dels convenis de col·laboració signats per ambdues administracions, ha suposat una inversió d’1,6 MEUR per part de la Generalitat i la cessió dels terrenys a càrrec de l’Ajuntament.

Aquesta promoció s’inclou en el Programa d’Habitatge i Sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja se n’han destinat més de 2.200 a lloguer per a joves.

Descripció dels habitatges

El bloc està situat en un solar emmarcat per la ronda de Tolosa, la plaça d’Europa i els carrers Barcelona i Tarragona.

L’edifici és de planta baixa més quatre plantes pis i té 8 habitatges per replà. Dels 40 habitatges, 22 tenen un dormitori, 17 tenen dos dormitoris i l’habitatge restant, d’un dormitori, és adaptat a persones amb discapacitat. A l’edifici hi ha també 27 places d’aparcament.

Els 40 habitatges són de protecció oficial en règim de lloguer per a joves. El preu mensual del lloguer serà d’entre 101,65 EUR i 126,83 EUR.

Aquest bloc forma part d’una actuació conjunta de dos edificis bessons situats al final d’un recorregut peatonal.

La segona promoció del conjunt té 40 habitatges més, dels quals 17 seran de protecció oficial i 23 de lloguer per a joves. Actualment, aquesta segona promoció es troba en fase d’execució i es preveu que les obres finalitzin el mes de març de l’any vinent. El pressupost de l’obra és d’1,9 MEUR.

A més d’aquesta promoció, l’Institut Català del Sòl (INCASOL) està construint un edifici de 20 habitatges de protecció oficial entre els carrers Dinamarca, Finlàndia i Ronda Tolosa. L’edifici és un bloc aïllat de planta soterrani amb planta baixa i tres plantes més amb cinc habitatges per replà.

Hi ha 4 habitatges amb dos dormitoris, 11 habitatges amb tres dormitoris, 4 habitatges de 4 dormitoris i 1 habitatge adaptat per a persones amb discapacitat. A la planta soterrani s’ubicarà l’aparcament amb 20 places. Els habitatges seran adjudicats en règim de compra-venda. Aquesta promoció suposa una inversió d’1,2 MEUR i es preveu que finalitzi abans de l’estiu.

Places i zones verdes

La Generalitat ha executat també la urbanització de dues places pendents del sector del Pla de la Bruguera a Castellar del Vallès i d’una franja verda al llarg de la ronda de Tolosa. El cost de l’obra ha estat de 360.000 EUR.

La primera plaça, amb una superfície de 1780 m2, es troba al carrer Alemanya i és la part final d’una illa rectangular, amb un costat que limita amb parcel·la i amb la resta que queda envoltada per vialitat.

La segona plaça, amb una superfície de 1672 m2, es troba entre dos carrers i dues parcel·les pel que té un caràcter més tancat.

S’ha donat una resposta similar a les dues places, pel que fa a la geometria, paviment i tractament de la vegetació, ja que s’ha considerat que formen part d’un recorregut per a vianants, vinculat entre elles per un passatge existent, ja urbanitzat.

La zona verda al llarg de la ronda de Tolosa ha seguit amb el criteri ja existent, amb plantació d’arbrat, sembra de prada i col·locació d’enllumenat.

El barri de la Bruguera, on es situen les tres promocions i aquestes zones verdes, és una actuació urbanística de l’Institut Català del Sòl que s’ha executat en dues fases. La primera va acabar el 1996 i la segona l’any 2001. El Govern de la Generalitat de Catalunya ha invertit 5,9 MEUR en aquest sector que té una superfície de 32 hectàrees.

Les actuacions que s’estan duent a terme en aquest sector en matèria d’habitatge són fruit dels convenis subscrits entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i l’Ajuntament de Castellar del Vallès. Amb aquests convenis, la Generalitat té l’oportunitat d’oferir més habitatge protegit per als ciutadans, amb garantia d’igualtat d’oportunitats per a tothom, i l’Ajuntament pot donar resposta a les demandes específiques d’habitatge al seu municipi.