Territori i Sostenibilitat

La Generalitat invertirà 408.978 EUR en reformes al barri d'Arraona de Sabadell

L'empresa pública ADIGSA realitzarà les obres de millora a les facanes, cobertes i sistemes de ventilació dels habitatge

query_builder   11 desembre 2002 08:58

event_note Nota de premsa

La Generalitat invertirà 408.978 EUR en reformes al barri d'Arraona de Sabadell

L'empresa pública ADIGSA realitzarà les obres de millora a les facanes, cobertes i sistemes de ventilació dels habitatge

L’empresa pública ADIGSA, que gestiona el parc públic d’habitatges de la Generalitat de Catalunya, ha presentat als veïns el projecte  d’aïllament de façanes, impermeabilització de cobertes i altres reparacions que afecten el sistema de ventilació i evacuació de gasos i fums del bloc 124. Les obres, que s’iniciaran en breu, tenen un pressupost de 408.978,54 EUR (més de 68 MPTES), aportats íntegrament per l’empresa pública del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

 Els treballs, que formen part del Pla director d’obres que ADIGSA està portant a terme a la gran majoria dels barris d’habitatge social de Catalunya construïts per l’Estat abans de 1985,  no afecten l’estructura de l’edifici però  beneficiaran directament a un total de 16 habitatges.

 Les actuacions a les façanes consistiran en la instal·lació de plaques de polistirè expandit, morter adhesiu, malla de reforç i acabat amb estuc sintètic, neteja del sòcol de pedra a la planta baixa, substitució de les finestres de fusta per altres d’alumini, col·locació de persianes de PVC, enderroc dels tancaments de les galeries i substitució  per tancament de vidre i alumini i instal·lació de reixes a les finestres de la planta baixa.

 A les cobertes  les obres consistiran en impermeabilitzar amb un sistema de coberta invertida amb acabat de palet de riera. També s’impermeabilitzarà el badalot de la caixa de l’escala i els sostre de les galeries, amb acabat  de rajola de ceràmica.

 Així mateix, s’instal·laran els sistemes d’evacuació de gasos i fums i ventilacions dels habitatges i es farà la instal·lació comunitària de gas, adequant-la a la normativa vigent.

 A l’escala del bloc  se substituirà el paviment actual  i els graons de les escales, es pintarà tota la escala, se substituirà la barana, es pintarà la cambra dels comptadors i la dels dipòsits, es treuran els antics dipòsits d’aigua, es retolaran pisos i portes, es repararan els elements malmesos de l’enllumenat de  l’escala i es farà la pre-instal.lació de telefonia per la caixa de l’escala.

El president d’ADIGSA, Ferran Falcó, ha destacat que “"totes aquestes obres permetran millorar la imatge externa dels edificis i evitar problemes de filtracions i humitats a l’interior dels habitatges i milloraran també la imatge dels elements comuns”". Falcó ha afirmat que "“aquestes obres són un compromís del Govern de la Generalitat amb la gent del barri per tal de garantir la perdurabilitat i qualitat dels habitatges socials públics”".