Territori

La Generalitat inaugura les obres de restauració del castell de Santa Coloma de Farners (Selva)

query_builder   22 abril 2003 13:49

event_note Nota de premsa

La Generalitat inaugura les obres de restauració del castell de Santa Coloma de Farners (Selva)

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha inaugurat avui les obres de restauració del castell de Santa Coloma de Farners. Aquesta actuació, que s’ha executat en dues fases, ha suposat una inversió total de 324.546,51 EUR que han estat aportats per la Generalitat (204.344,11 EUR), la Diputació de Girona (84.141,68 EUR) i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners (36.060,72 EUR).

El castell de Farners es troba situat al cim d’un turó des d’on es pot contemplar un ampli sector de la plana de la Selva. A mitjans del segle XI el castell de Farners ja existia i era propietat dels comtes de Barcelona, que el tenien infeudat als vescomtes de Cardona. No obstant això el castell pot tenir uns orígens anteriors.

Descripció de les obres

Les obres han consistit en les següents millores:

· Restituir parcialment la part nord de la muralla que es trobava molt malmesa, en part, a causa de les inclemències del temps.

· Donar accés, mitjançant una escala metàl·lica, al pas de ronda que s’ha refet amb passeres de fusta.

· Construir una escala per accedir a la torre de l’homenatge que s’ha fet visitable i accessible fins a la terrassa, des d’on es té una bona vista de la comarca.

· A més, s’ha netejat i desenrunat el pati d’armes, la torre de defensa i tot el recinte interior i l’accés.

Aquesta obra forma part del protocol 1999-2001 de col·laboració que han signat els Departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya. D’acord amb aquest protocol, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques destina l’1% del pressupost de les obres en infraestructures a promoure actuacions de rehabilitació i millora del patrimoni cultural.