Territori

La Generalitat lliura els certificats per a conductors professionals de tercers països

query_builder   18 març 2003 12:22

event_note Nota de premsa

La Generalitat lliura els certificats per a conductors professionals de tercers països

La Direcció General de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, ha lliurat els certificats per a conductors professionals de tercers països.

Aquest certificat és el resultat d’una directiva europea que té com a objectiu garantir unes condicions harmonitzades d’aquesta activitat en el conjunt d’Estats que integren la Unió Europea, i evitar la competència deslleial i les possibles irregularitats derivades de la contractació de conductors d’altres Estats en condicions fraudulentes.

Cada conductor nacional d’Estats que no pertanyin a la Unió Europea, que realitzi la seva activitat a Catalunya, com a la resta de l’Estat i de la pròpia Unió, haurà de disposar d’aquest certificat, per al què cal acreditar el document d’identitat o permís de residència, la possessió d’un permís de conduir vàlid a l’Estat Espanyol, l’alta del treballador i de l’empresa a la Seguretat Social.

Aquest document és exigible a partir del proper dimecres, 19 de març, i vàlid pel període de dos anys o fins la finalització del termini de validesa del permís de conduir.

La contractació de conductors de tercers països (Est d’Europa, Sudamèrica i Nord d’Àfrica principalment) és una pràctica cada cop més habitual, ateses les dificultats per a la contractació dels conductors professionals del propi Estat. La manca d’oferta de conductors professionals és una situació manifestada per les associacions professionals de transport, des de fa ja un cert temps, com un dels principals obstacles al seu funcionament i a la seva expansió. Les Associacions professionals del sector del transport han denunciat també les dificultats derivades de la, al seu entendre, política restrictiva per a l’homologació i reconeixement de permisos de conducció equivalents d’altres Estats, que pot comportar dificultats en l’obtenció dels certificats.

La Direcció General de Ports i Transports és la responsable de la tramitació i lliurament d’aquests certificats a les empreses de transports residents a Catalunya. Les sol·licituds poden presentar-se als diferents Serveis Territorials i tramitar-se a l’acte. El certificat lliurat ho és en llengües catalana i castellana, d’acord amb el model oficial aprovat per la Unió Europea i té validesa en tot el seu territori.