Territori

La Generalitat invertirà 861.569 € en obres de rehabilitació al barri de La Pau de Barcelona

L'empresa pública ADIGSA realitzarà les obres de millora al sostres i a les baranes dels passadissos externs del bloc 31

query_builder   10 febrer 2003 11:50

event_note Nota de premsa

La Generalitat invertirà 861.569 € en obres de rehabilitació al barri de La Pau de Barcelona

L'empresa pública ADIGSA realitzarà les obres de millora al sostres i a les baranes dels passadissos externs del bloc 31

L’empresa pública ADIGSA, que gestiona el parc públic d’habitatges de la Generalitat de Catalunya, ha presentat als veïns el projecte reparació de sostres i de la barana dels passadissos exteriors d’accés als habitatges del bloc 31 del barri de La Pau de Barcelona. Les obres, que s’iniciaran en breu, tenen un pressupost de 861.569,12 € (més de 143 MPTES), aportats íntegrament per l’empresa pública del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Els treballs, que formen part del Pla director d’obres que ADIGSA està portant a terme a la gran majoria dels barris d’habitatge social de Catalunya construïts per l’Estat abans de 1985, beneficiaran directament un total de 104 habitatges, corresponents al bloc 31 de La Pau.

Les obres que es realitzaran consistiran en el reforçament estructural dels sostres dels passadissos externs d’accés als habitatges amb dos sistemes diferents: el primer basat en la col·locació d’elements resistents lleugers, en general unes bigues metàl·liques de reforç, que es recolzen en les jàsseres de l’estructura principal de l’edifici. El segon sistema consisteix en el reforçament del sostre amb la col·locació d’una bigueta, de 20 cm de cantell, una armadura composta per dos rodons de 25mm d’acer corrugat i estreps en el gruix del forjat de les biguetes ceràmiques.

El president d’ADIGSA, Ferran Falcó, ha explicat que “"aquesta actuació millorarà notablement la qualitat dels habitatges beneficiats, ja que es farà un reforçament molt important dels sostres dels habitatges" ”. En aquest sentit, Falcó ha destacat que “"la millora en l’’estat dels habitatges reverteix en una millora integral de la qualitat de vida dels seus veïns ja que se senten molt més segurs i còmodes en els seus habitatges”".