Territori

La Generalitat invertirà 139.647 euros en reformes al barri de Mas Abelló de Reus

L'empresa pública ADIGSA realitzarà les obres de millora a les finestres, terrasses superiors i xamfrans dels edificis

query_builder   19 novembre 2002 18:05

event_note Nota de premsa

La Generalitat invertirà 139.647 euros en reformes al barri de Mas Abelló de Reus

L'empresa pública ADIGSA realitzarà les obres de millora a les finestres, terrasses superiors i xamfrans dels edificis

L’empresa pública ADIGSA, que gestiona el parc públic d’habitatges de la Generalitat de Catalunya, ha presentat als veïns el projecte de reforma dels ampits de les finestres, de les terrasses i dels xamfrans dels edificis A i B. Les obres, que s’iniciaran en breu, tenen un pressupost de 139.647,03€ (més de 23 MPTES), aportats íntegrament per l’empresa pública del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Els treballs, que formen part del Pla director d’obres que ADIGSA està portant a terme a la gran majoria dels barris d’habitatge social de Catalunya construïts per l’Estat abans de 1985,  no afecten l’estructura de l’edifici però  beneficiaran directament a un total de 117 habitatges.

A les finestres els treballs  consistiran en la folra dels ampits,  tant de les finestres que donen a les façanes del carrer com les que donen als patis interiors. Es col·locaran uns nous ampits d’alumini  envoltant els actuals i formant un escopidor i trencaaigües.  A les plantes baixes aquests treballs comportaran el treure i tornar a posar les reixes metàl·liques.

A les terrasses  superiors de l’edifici  les obres comportaran la  col·locació de peces d’alumini en forma d’ U,que abraçaran tot l’ample de la paret-barana i formaran un trencaaigües. També es farà la neteja i rejuntat de les noves peces.

Als xamfrans dels edificis A i B  es col·locaran unes cantoneres d’alumini en angle de 20 x 20 cm per protegir els cantells.

El president d’ADIGSA, Ferran Falcó, ha destacat que “totes aquestes obres permetran millorar la imatge externa dels edificis i evitar problemes de filtracions i humitats a l’interior dels habitatges”. Falcó ha afirmat que “aquestes obres són un compromís del Govern de la Generalitat amb la gent del barri per tal de garantir una millora en la seva qualitat de vida”.