Territori

La Generalitat i l'Ajuntament de Salou signen un conveni per a l'establiment del servei urbà de transport col·lectiu

query_builder   15 abril 2003 20:01

event_note Nota de premsa

La Generalitat i l'Ajuntament de Salou signen un conveni per a l'establiment del servei urbà de transport col·lectiu

El director general de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Enric Ticó, ha signat avui amb l’alcalde de Salou, Esteve Ferran, i amb representants de les empreses Plana, SL i Hispània, SA, un conveni per a l’establiment d’un servei de transport urbà en aquesta població del Tarragonès.

Aquesta actuació possibilitarà una cobertura integral dels desplaçaments dels usuaris de Salou i les seves urbanitzacions bàsicament en relació amb els centres de serveis del municipi. La seva execució, que anirà a càrrec de les empreses Plana, SL i Hispània, SA, s’inclou dins de les mesures de millora i potenciació de la xarxa de serveis de transport públic de viatgers per carretera dutes a terme per la Generalitat de Catalunya.

Ens els últims anys, la Direcció General de Ports i Transports ha vingut treballant amb els ajuntaments de la zona per tal de, mitjançant una coordinació d’esforços, anar dotant-la d’una xarxa interna a cada municipi d’acord amb les necessitats expressades per cada consistori. Aquesta feina ha anat cristal·litzant en diversos convenis, així a l’any 1998 es va signar el conveni amb l’ajuntament de Cambrils i a l’any 2002 el conveni amb l’ajuntament de Vilaseca.

El nou servei suposa un increment de més de 90.000 km./any de transport públic dins del municipi de Salou amb més 7.500 noves hores/any de servei.

Està integrat per dues línies:

· Línia 1 (Llevant): Urbanitzacions de Xalets i Mirador de Salou - Ajuntament amb un recorregut amb un total de 18 parades.

· Línia 2 (Ponent): Plaça Venus - Ajuntament amb un recorregut de 14 parades.

Es realitzaran viatges els dies feiners de dilluns a divendres amb inici a les 7:30 hores i finalització a les 20:30 hores, en temporada baixa, i les 22:30 hores, en temporada alta. En temporada alta també s’ha previst que el servei es doni els dissabtes feiners al matí entre les 7:30 i les 13:30 hores.