Territori

La Generalitat i els Ajuntaments de Tarragona, Reus i Valls acorden crear el Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona

El nou organisme permetrà la integració tarifària entre les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès

query_builder   25 abril 2003 14:10

event_note Nota de premsa

La Generalitat i els Ajuntaments de Tarragona, Reus i Valls acorden crear el Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona

El nou organisme permetrà la integració tarifària entre les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, l’alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal, l’alcalde de Valls, Francesc Moreno, i el regidor de Reus, Jordi Bergadà, s’han reunit avui per signar l’acord relatiu a la constitució del Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona.

Amb la finalitat d’avançar de forma significativa en la millora i modernització del servei de transport públic en les comarques del Camp de Tarragona, es va constituir una Comissió Gestora, integrada per representants de la Generalitat i dels ajuntaments de Tarragona, Reus i Valls, amb l’objectiu de dirigir el procés de creació d’un Consorci del Transport públic al Camp de Tarragona.

Fruït del treball d’aquesta Comissió Gestora, avui les part implicades han signat el conveni pel qual s’acorda crear un Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona, amb la finalitat de constituir l’ens que coordini el sistema de transport públic de viatgers en l’àmbit territorial del Camp de Tarragona.

Les principals funcions que durà a terme el nou Consorci són:

- Elaboració de propostes per a la planificació dels serveis i de les infraestructures de transport públic

- Definició del projecte de nou model de sistema d’integració tarifària, així com de les fases de desenvolupament i d’implantació

- Anàlisi i estudi de l’evolució del mercat global de la mobilitat, amb especial atenció al seguiment de l’evolució dels desplaçaments en transport públic i transport privat

Aquest Consorci estarà integrat pel Consell d’Administració, la Presidència, la Gerència i Comissions Consultives d’operadors del transport públic i d’usuaris i beneficiaris. El Consell d’Administració estarà presidit pel Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i comptarà amb tres vicepresidents (alcaldes de Tarragona, Reus i Valls).

També l’integraran cinc vocals representant a la Generalitat de Catalunya i tres vocals en representació dels consells comarcals de l’Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès, i per un vocal observador designat per l’Administració General de l’Estat. Des de fa temps, les administracions ara consorciades treballen de manera conjunta amb l’objectiu de col·laborar i cooperar en el disseny, la planificació i la gestió d’un model integrat de desenvolupament i d’explotació del transport públic al Camp de Tarragona.

Com exemple d’aquest treball destaquen les mesures adoptades en desenvolupament del Pla de millora de la qualitat del servei de transport interurbà de viatgers per carretera, que ha comportat, d’una banda, un notable increment de l’oferta de serveis de transport regular, i d’altra banda, la incorporació progressiva de nous vehicles, accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. També cal destacar la implantació de noves línies de transport nocturn que ofereix a l’usuari una alternativa al vehicle privat.